İYİ Parti'den Kemal Kılıçdaroğlu'nun adaylığına itiraz

TAKİP ET

Kemal Kılıçdaroğlu'nun adaylık çalışmaları devam ederken İYİ Parti'den yüksek sesli ilk itiraz geldi. İstanbul Milletvekili Yavuz Ağıralioğlu katıldığı canlı yayında "Kemal Kılıçdaroğlu'nun aday olması durumunda kazanamayacağı endişesi taşıyoruz" ifadelerini kullandı.

Siyasi partiler seçim çalışmaları için vites yükseltirken muhalefet cephesindeki aday belirsizliği sürüyor.

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun uzundur adaylık için çalıştığı biliniyor. Bu kapsamda sık sık "Bay Kemal, Demokrat Kemal Amca" gibi ifadelerle adaylık çalışmasını sürdürüyor.

6'lı masada ise yapılan toplantılara rağmen adaylık konusunun gündeme gelmediği iddia ediliyor. Bu kapsamda son günlerde İYİ Parti ve CHP arasında adaylıkla ilgili karşılıklı mesajlar veriliyor.

CHP yönetimi Kemal Kılıçdaroğlu'nun adaylığını isterken, İYİ Parti cephesinde ise "Kazanacak bir aday olmalı" itirazı geliyor. Ancak bu itirazların hiçbiri bugün gelen itiraz kadar net olmadı.

İYİ Parti İstanbul Milletvekili Yavuz Ağıralioğlu TV100'de katıldığı canlı yayında Kılıçdaoğlu'nun adaylığına açıkça itiraz etti. Ağıralioğlu "Kemal Bey'in aday olması durumunda kazanamayacağı endişesini taşıyoruz" ifadelerini kullandı.