İtfaiye eri yangına doğru müdahaleyi anlattı

TAKİP ET

Mutfaktaki yangınlara suyla müdahale etmeyin. İtfaiye personeli su yerine karbonat atılmasının faydasını uygulamalı olarak gösterdi.

Yangınlar herkesin hayatını son verebilecek felaketlerden biri. Kimi zaman küçük bür kıvılcımla başalayan yangınlar ilk anda müdehale edilip söndürülemezse aniden büyüyerek büyük çevre felaketlerine dahi neden olabiliyor.

Evlerdeki yangınlar genellikle mutfaktaki ocaklardan çıkıyor. Yemek yaparken yanmış yağların etrafa yaydığı küçük kıvılcımlar, ısınan ocağın bir anda alev topuna dönmesine neden olabiliyor. İnsanlar gelen panikle yanan ocağa suyla müdehale etmeye çalışarak büyük hata yapıyorlar. Oysa yanmış yağalara suyla müdehale etmeye çalışmak yağların patlayarak etrafa yayılmasına ve çevreyi tutuşturmasına neden oluyor. Videoda bir itfaye eri bizlere bu gibi durumlarda bildiğimiz doğruların aksine nasıl akıllıca müdehale etmemiz gerektiğini uygulamalı olarak gösteriyor.  İtfaiye eri il önce su ile müdehalenin nasıl tehlikeli olabileceğini anlatırken hemen ardından karbonat ile nasıl hızlıca yangını söndürdüğünü gösteriyor.