İstanbul Havalimanı'na gitmek için ödenen ücret dudak uçuklattı!

TAKİP ET

Ulaşımı nedeniyle tartışma konusu olan İstanbul Havalimanı'na gitmek cep yakıyor. Havaalanına giden yollarda bulunan OGS'lerden kesilen ücret dudak uçuklattı.


Yap-İşlet-Devret modeliyle yapılan ve şehrin merkezine kilometrelerce uzakta olan İstanbul Havalimanı’na ulaşım cep yakıyor. Havalimanına kişisel araçlarla gidenlerin sadece gişe ücretlerine ödediği toplam ücret dudak uçuklattı.

İstanbul Havalimanı'na özel aracıyla gitmek isteyen bir kişi, mecbur olarak paralı yolları kullanmak zorunda. Havalimanına gidiş ve dönüşte Otomatik Geçiş Sistemi'nden (OGS) kesilen ücret ise 61 TL.

Aracıyla Havalimanına giden kişi otoparkı kısa süre kullandığında ise en az 20 lira ödemek zorunda. Şehir merkezinden İstanbul Havalimanı'na taksiyle gidildiğinde ise ortalama 300 lira tutuyor.

Aykiri.com.tr Genel Yayın Yönetmeni Batuhan Çolak da sosyal medya hesabından bir paylaşım yaparak, ödediği ücretin dökümünü paylaştı.

Çolak, "Bakırköy'den İstanbul Havalimanı'na bir yolcumu bıraktım ve döndüm. Yol boyu OGS sinyalleri susmadı. Dökümü geldi: 61 TL Havalimanına gidiyorsanız bu parayı yollardan zorla kesiyorlar. Havalimanı otoparkı vs kullanılsa 100'ü geçeceğiz. Yap-işlet-devret'in acı sonuçları..." ifadelerini kullandı.

 

istanbul havalimanı ogs yap işlet devret paralı yol araba yol geçiş garantisi