İsrail, Vatikan'dan Hamas'ı kınamasını talep etti!

TAKİP ET

İsrail Dışişleri Bakanı Eli Cohen, Vatikanlı Mevkidaşı Paul Gallagher ile görüştü. Cohen, İsrail'in Vatikan'dan Hamas'a yönelik "kınama" talep etti.

İsrail Dışişleri Bakanı Eli Cohen, Vatikan'ın Katoliklerin yönetim merkezi olarak bilindiği ülke ile bir görüşme gerçekleştirdi. Cohen, Vatikan Dışişleri Bakanı Paul Gallagher ile yaptığı görüşmede İsrail'in kendini savunma hakkını bir kez daha dile getirdi.

İsrail Dışişleri Bakanlığı'ndan yapılan açıklamada, "Vatikan'ın İsrail'in karşılaştığı zorluklara daha fazla ilgi göstermesi bekleniyor. Dışişleri Bakanı Cohen, gerçekleşen görüşmede Gallagher'e İsrail'in Hamas saldırılarına karşı kendini savunma hakkına sahip olduğunu ifade etti" denildi.

Görüşmede ayrıca, "Vatikan'ın İsrail vatandaşlarına yönelik terör saldırılarını net bir şekilde kınaması gerektiği" vurgulandı. Eli Cohen'in, "İsrail ise vatandaşlarını terörden korumak için çabalayan demokratik bir devlettir" şeklinde konuştuğu belirtildi.

Cohen, aynı zamanda "Vatikan'ın İsraillilerin yaşadığı acılara daha fazla duyarlılık göstermesini bekliyor" ifadesini kullandı.