İSRAİL HER 10 DAKİKADA BİR ÇOCUK ÖLDÜRDÜ!

TAKİP ET

BM Yakın Doğu'daki Filistinli Mültecilere Yardım ve Bayındırlık Ajansı (UNRWA), X sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada, Gazze Şeridi'ndeki çocuk ölümlerine ve sivil halkın korunmasına vurgu yaparak çatışmalar sırasında yaşanan insanlık dramına dikkat çekti.

BM Yakın Doğu’daki Filistinli Mültecilere Yardım ve Bayındırlık Ajansı (UNRWA), X sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada, Gazze Şeridi’ndeki çocuk ölümlerine dikkat çekti. Savaş sırasında ortalama her 10 dakikada bir çocuğun öldürüldüğü, 2 çocuğun da yaralandığı vurgulandı.

İsrail’in Gazze’ye yönelik saldırılarında son durumda, Hamas’ın İzzeddin el-Kassam Tugayları’nın İsrail’in kutsal değerlere yönelik ihlallerine karşılık verdiği ve İsrail ordusunun da Gazze Şeridi’ne yoğun hava bombardımanı gerçekleştirdiği belirtildi.

Saldırılarda İsrail’in verilerine göre 1400’den fazla İsraillinin öldüğü, 5 bin 132 kişinin yaralandığı ifade edilirken, Filistin Sağlık Bakanlığı ise 10 bin 22 Filistinlinin öldüğünü, en az 25 bin kişinin yaralandığını rapor etti.

Gazze’deki hastanelerin hedef alınması sonucunda yüzlerce insanın öldüğü ve yaralandığı belirtilirken, Batı Şeria ve Kudüs’te de çatışmalarda 158 Filistinlinin öldüğü ifade edildi. Hizbullah ile İsrail arasındaki çatışmalarda ise 61 Hizbullah mensubu ile 4 İsrail askerinin hayatını kaybettiği belirtildi.