İsmailağa cemaatinden Hasan Alkan: "Bir kadın 90 kilometrenin üzerine tek başına çıkamaz"

TAKİP ET

İsmailağa cemaatinin Bursa temsilciliğini üstlenen Uluçınar Derneği'nden Hasan Alkan, kadınların tel başına seyahat edebileceği mesafenin "90 kilometre" olduğunu belirtti. O ifadeler sosyal medyada tepki çekti.

İsmailağa cemaatinin Bursa temsilciliğini üstlenen Uluçınar Derneği’nden Hasan Alkan isimli şahıs, kadınların seyahatiyle ilgili tepki çeken açıklamalarda bulundu.

Sosyal medyada yayımlanan görüntülerde Alkan, kadınların tel başına seyahat edebileceği mesafenin "90 kilometre" olduğunu belirtti. Söz konusu video sosyal medyada gündeme otururken birçok kişi bu ifadelere tepki gösterdi.

Hasan Alkan şu ifadeleri kullandı:

“Bir kadın 90 kilometrenin üzerine tek başına çıkamaz. ‘Abla nereye gidiyorsun?’, ‘Oğul Erzurum’a gidiyorum’, ‘E kimle gidiyorsun?’, ‘Tek başıma’… ‘Abla olmaz böyle, gidemezsin, caiz değil’, ‘Oo sen ne diyorsun? Bu ne ki? Ben Almanya’ya da gidebiliyorum’… Ya gidebilirsin, paran vardır, biner gidersin falan ama… Bak İsmailağa’daki fetva kurulu hocalarımız diyor ki ‘Bir kadın 90 kilometrenin üzerine mahremsiz yani amcası, dayısı, oğlu, yeğeni olmadan gidemez’ diyor. ‘Ama ben hocam Umre’ye gidiyorum’, ya gitme. Allah seni imtihan ediyor. ‘Ama mahremim yok’, Allah sana mahrem vermediyse sen Umre’ye gitme. Belki gitmezsen daha çok kazanırsın.”

İsmailağa cemaatinin Bursa temsilciliğinden Hasan Alkan: "Bir kadın 90 kilometrenin üzerine tek başına çıkamaz."

— Aykırı (@aykiricomtr) December 22, 2023