IŞİD üst düzey yöneticisi Ebu Halil El Fadani yakalandı!

TAKİP ET

ABD Merkez Kuvvetler Komutanlığı (CENTCOM), Suriye'nin kuzeyinde yapılan baskında IŞİD'in üst düzey yetkililerinden Ebu Halil el-Fadani'nin yakalandığını duyurdu.

ABD Merkez Kuvvetler Komutanlığı (CENTCOM), Suriye'de gerçekleştirdiği operasyonda DEAŞ terör örgütünün üst düzey bir yetkilisini yakaladığını duyurdu. CENTCOM, operasyonun DEAŞ'ın Suriye operasyonlarından sorumlu olan Ebu Halil El Fadani'yi ele geçirmek için yapıldığını açıkladı.

23 Eylül tarihinde Suriye'nin kuzeyine helikopter destekli bir askeri operasyon düzenlendiği belirtildi. Operasyonun sonucunda Ebu Halil El Fadani'nin yakalandığı ve herhangi bir sivilin zarar görmediği vurgulandı. Ebu Halil El Fadani'nin DEAŞ'ın Suriye operasyonlarından sorumlu olduğu ifade edildi.

CENTCOM Sözcüsü Yarbay Troy Garlock, "Ebu Halil El Fadani gibi DEAŞ üyelerinin yakalanması, teröristlerin savaş sahasında tespit edilmesi, hedeflenmesi ve uzaklaştırılması yeteneğimizi artırıyor. CENTCOM, DEAŞ'ı kalıcı olarak yenilgiye uğratma konusundaki kararlılığını sürdürüyor" dedi.