İran'da patlama: 103 can kaybı

TAKİP ET

İran'da meydana gelen iki ayrı patlamanın ardından en az 103 kişinin öldü ve 140'tan fazla kişinin yaralandı. Patlamaların terör saldırısı olduğu açıklanırken ülkede ulusal yas ilan edildi.

İran'da Kasım Süleymani için anma töreni yapılan mezarlığın yakınlarında iki ayrı patlama meydana geldi. 

Patlamalarda en az 103 kişinin hayatını kaybettiği ve 140'tan fazla kişinin yaralandığı açıklandı. Ayrıca İran devlet televizyonunun ilk patlamayı haberleştirdiği sırada ikinci patlamanın meydana geldiği anlar kameralara yansıdı.

Kirman Vali Yardımcısı Rahman Celali olayın terör saldırısı olduğunu duyurdu. Tesnim Haber Ajansı ise "Fail ya da faillerin bölgeye iki ayrı bomba bıraktığı ve uzaktan patlattığı" şeklinde bir haber yayımladı.

İran rejimine yakınlığıyla bilinen Nournews, "Mezarlığa giden yolda birkaç tane gaz dolu tüp patladı ve yetkililer durumu takip ediyor" açıklamasını yaptı. 

Patlamanın meydana geldiği bölgeye ambulanslar gönderildiğini belirtilirken anma törenine yüzlerce kişinin katıldığı öğrenildi. 

ULUSAL YAS İLAN EDİLDİ

İran'da meydana gelen ve çok sayıda can kaybı ile yaralanmaya sebep olan bombalı terör saldırısının ardından ülkede yarın için ulusal yas ilan edildi.

KASIM SÜLEYMANİ'YE NE OLMUŞTU?

İran'ın Kudüs Gücü komutanı olan Kasım Süleymani, ABD Başkanı Donald Trump'ın verdiği emirle 2020 yılında düzenlenen SİHA saldırısında Irak'ın başkenti Bağdat'ta öldürülmüştü.

İran'da Kasım Süleymani'nin anma töreni sırasında meydana gelen iki ayrı patlamada en az 20 kişi hayatını kaybetti.

— Aykırı (@aykiricomtr) January 3, 2024

Kaynak: TamgaTürk, aykiri.com.tr