İmamoğlu'ndan Kurum'a 'Hatay' yanıtı: "Eğer gidebilirse Hatay'daki dostlarımıza sorabilir"

TAKİP ET

İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu, İBB Beykoz Kır Bahçesi Sosyal Tesisleri açılışında AK Parti İBB Belediye Başkan Adayı Murat Kurum'un sözlerine cevap verdi.

İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu İBB'nin yenileyip kullanıma sunduğu Beykoz Kır Bahçesi Sosyal Tesisleri açılışındaydı. Açılışta vatandaşlarla bir araya gelen İmamoğlu, AK Parti İBB Adayı Murat Kurum'un "İstanbul'un bütçesinden Hatay'a 1000 konut yapsaydı" sözlerine de cevap verdi.

"YILLARDIR BİTİREMEDİĞİ KONUTLARI BİTİRİP TESLİM ETSİNLER"

Sadece Hatay'a değil diğer illere de katkı yaptıklarını belirten İmamoğlu, "Önce şunu söyleyeyim: Şayet gidebilirse, tabi bilmiyorum, gidebilirse; gitsin. Orada, deprem sonrası sadece Hatay'da değil, diğer illerde de çok katkımız oldu. Ama özellikle Hatay'da görevli olduğumuz için orada neler yaptığımızı, yüz binlerce Hataylı dostumuza, kardeşimize, vatandaşımıza, hemşehrilerimize İstanbul Büyükşehir Belediyesi olarak, nasıl hizmet ettiğimizi gider, sorar; vatandaşlardan cevap alır. Daha yeni, yaklaşık 1000 kişinin yaşadığı çok değerli bir geçici barınma merkezini açtık. Yine şu anda bir lise inşa etmek üzere temelini attık ve inşallah önümüzdeki eğitim dönemine, aylar sonra bitirip teslim edeceğiz. Hala hizmetlerimiz devam ediyor. Çok işler yapılması gerekir. Kendi sorumluluklarını savurmak isteyenler ancak böyle taşlar atabilir. Bence Ekrem İmamoğlu'yla uğraşacağına; Maltepe'de, Tuzla'da, Güngören'de 5 yıldır, 6 yıldır, 7 yıldır bitiremediği ve milletin feryatlarını kapımıza kadar gelen insanlarıyla duyduğumuz konutları bitirip, bir an önce teslim etsinler.”" ifadelerini kullandı.

"BİR KİŞİYE HESAP VERMEYE DEVAM ETSİNLER"

"86 milyon insanımızın arkamızda olduğu, 16 milyon insanımızın arkamızda olduğu bir süreç. Biz bir tek onlara yüzümüzü döneriz, onlardan bilgi alırız, onlarla paylaşırız, onlara hesap veririz. Birileri devam etsinler, bir kişiye hesap vermeye; biz 16 milyona, 86 milyona hesap vermeye devam edeceğiz.”

Kaynak:sozcu.com.tr