İlkokulun yanındaki binanın yıkımı okul saatlerinde yapılınca büyük panik yaşandı

TAKİP ET

Hatay'da depremde hasar alan binanın yıkımı okul saatlerine denk getirilince yakınında bulunan bir ilkokulda büyük panik yaşandı. İskenderun Kaymakamlığı olayla ilgili inceleme başlatıldığını açıkladı.

Kahramanmaraş'ta meydana gelen ve büyük hasarlar bırakan 6 Şubat depremlerinin şehirlerde bıraktığı hasarlarla ilgili çalışmalar sürüyor.

Hatay'ın İskenderun ilçesindeki bir ilkokulun yanında yer alan hasarlı binanın yıkımı sırasında tepki çeken bir olay yaşandı. Öğrencilerin okulda olduğu saatte yıkımı gerçekleştirilen yapı sebebiyle okul bahçesindeki depremzede öğrenciler büyük panik yaşadı.

KAYMAKAMLIKTAN AÇIKLAMA

İlkokul çocuklarının korkudan çığlıklar atmasına sebep olan olayla ilgili İskendurun Kaymakamlığı tarafından inceleme başlatıldığı açıklandı.

İskenderun Kaymakamlığı tarafından yapılan basın açıklamasının tamamı şu şekilde:

"07.12.2023 tarihinde Atatürk İlkokulu karşısında bulunan binanın yıkımında kamuoyuna yansıyan görüntülerle ilgili idari soruşturma başlatılmış olup, ilk olarak yıkım işlemlerinin denetim ve kontrolünden sorumlu müşavir firma elemanlarına sorumluluk bölgesinden el çektirilmiştir.

Ayrıca olayda kusur ya da ihmali bulunan kamu görevlileri hakkında da idari soruşturmaya müteakip gerekli işlemler yapılacaktır.

Benzer görüntülerin bir daha yaşanmaması adına müşavir firma ve konunun diğer muhatapları tarafımızca uyarılmıştır.

Kamuoyuna saygıyla duyurulur. "

Hatay'da depremde hasar alan binanın yıkımı okul saatlerine denk getirilince yakınında bulunan ilkokulda büyük panik yaşandı. İskenderun Kaymakamlığı olayla ilgili inceleme başlatıldığını açıkladı.

— Aykırı (@aykiricomtr) December 7, 2023