İki gündür gözaltında tutulan Genel Yayın Yönetmenimiz Batuhan Çolak'tan mesaj!

TAKİP ET

İki gündür gözaltında tutulan Genel Yayın Yönetmenimiz Batuhan Çolak'tan mesaj: "Bugüne kadarki yayıncılık ve gazetecilik anlayışımda tek gayem Türk Milleti ve Devletimin çıkarları olmuştur. Türkiye, kimsenin mülteci; sığınmacı, kaçak havuzu değildir. Zorlu şartlarda yayınlarımızı sürdürürken, 'teşekkür' yerine bu muameleye maruz kalmayı kabullenemiyorum."

Sitemizin genel yayın yönetmeni Batuhan Çolak, Ajans Muhbir’in editörü Süha Çardaklı, Haber Report, Mülteci haber sayfalarının sahiplerinin de aralarında bulunduğu 27 kişi dün sabah saatlerinde gözaltına alınmıştı. 

13 ilde süren eş zamanlı yürütülen operasyonlarda yönetmenimiz Çolak, ifadesi alınmak üzere İstanbul Vatan Emniyet Müdürlüğü'ne götürüldü. Gözaltıların gerekçesi, "Halkı kin ve düşmanlığa alenen tahrik etme" ve "Yanıltıcı bilgiyi alenen yayma" olarak belirtilirken, gözaltı sürelerinin ise uzatıldığı açıklanmıştı.

İstanbul Vatan Emniyet'teki sağlık kontrollerinin ardından Ankara İl Emniyet Müdürlüğü'ne götürülen ve iki gündür gözaltında tutulan Çolak, avukat Ömer Furkan Dağ ile mesaj gönderdi.

Çolak'ın avukatı Dağ ile ilettiği mesajda "Bugüne kadar her zaman davet usulüyle yapılan yöntem hiçbir gerekçe olmadan ev baskını ve gözaltıyla neticelenmiştir. İki gündür gözaltında olmamıza rağmen hala ne için burada olduğumuzu ve tutulduğumuzu bilmiyorum. Bugüne kadarki yayıncılık ve gazetecilik anlayışımda tek gayem Türk Milleti ve Devletimin çıkarları olmuştur. Türkiye, kimsenin mülteci; sığınmacı, kaçak havuzu değildir. Zorlu şartlarda yayınlarımızı sürdürürken, “teşekkür” yerine bu muameleye maruz kalmayı kabullenemiyorum. Son olarak, destek ve güzel mesajlarınız için çok teşekkür ederim. Tüm sevenlerime ayrı ayrı selamlarımı iletirim. Bizleri unutmayın.” 21.09.2023/Ankara" ifadeleri yer aldı.