İBB kira yardımında artışa gitti

TAKİP ET

İBB, kentsel dönüşüm alanlarındaki riskli yapılarda oturan kiracılara ve hak sahiplerine verdiği 4 bin 500 liralık kira yardımında artışa giderek 7 bin liraya çıkardı.

İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB), kentsel dönüşümü hızlandırmak ve İstanbul’un depreme direnç kazanması amacıyla başlattığı kira yardımında güncellemeye gitti.

"Hızlı Tarama Yöntemi" ile en riskli grupta olduğu tespit edilen binalar için yapulan kentsel dönüşüm kira yardımlarında yüzde 55 artışa gidildi.

İBB Encümeninden geçen karara göre İstanbul’da ikamet eden maliklere 18 ay boyunca verilen aylık 4 bin 500 lira kira yardımı ile kiracılara 12 ay boyunca sağlanan 4 bin 500 liralık yardım 7 bin liraya çıkarıldı. Binada ikamet etmeyen maliklere ise 18 ay boyunca aylık 3 bin lira tutarındaki yardım da yüzde 50 artışa gidilerek 4 bin 500 liraya çıkarıldı.

İBB’den kira yardımı alanlar aynı zamanda Çevre Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı’nın verdiği kira yardımından da yararlanabilecekler.

KİRA DESTEĞİNDEN NASIL YARARLANILACAK?

İBB yetkisinde bulunan Riskli ve Rezerv Alanlar ile hızlı tarama sonucu kendi kendine çökme ihtimali tespit edilen 1.556 binada yaşayan ve kira yardımından faydalanmak isteyen İstanbullular, riskli yapı tespitinin ardından tahliye ve yıkım işlemlerini tamamlayacak. Çevre ve Şehircilik Bakanlığı’nın ilçe belediyesi üzerinden kira yardımına onay vermesi ile İBB kira yardımına başlayacak.

Kaynak: haberturk.com