Hükûmet düşüren isim benzerliği!

TAKİP ET

Portekiz eski başbakanı Antonio Costa, adının bir yolsuzluk soruşturmasına karışması üzerine istifa etmişti. Daha sonra soruşturmada adı geçen Antoni Costa'nın başbakan olmadığı anlaşıldı.

Portekiz'de Başbakan Antonio Costa'nın adının bir yolsuzluk soruşturmasına karışması, hükûmetin düşmesine sebep olmuştu.

Savcılık tarafından tutulan bir telefon dinleme tutanağında "Antonio Costa" ismi geçiyordu, oklar başbakanın üzerine yönelince Başbakan Antonio Costa "Vicdanım rahat" diyerek görevinden istifa etti.

Cumhurbaşkanı Marcelo Rebelo de Sousa, Costa'nın istifasını kabul ederek erken seçim kararı almak için meclisteki siyasi partilerin liderlerini ve Devlet Konseyi'ni görüşmeye çağırmıştı.

Cumhuriyet'in haberine göre olayların ardından davadaki sanıklardan eski Başbakan'ın da yakın arkadaşı olan Diogo Lacerda Machado'nun avukatı, gazetecilere yaptığı açıklamada yaşanan isim karışıklığını fark ettiğini söyledi. 

Davanın savcıları daha sonra hata yaptıklarını kabul ettiler. Görüşme sırasında geçen ismin Ekonomi Bakanı "Antonio Costa Silva" olduğu ortaya çıktı...