Gazeteciler kişisel hesaplarından reklam mı yapıyor, hepsi aynı paylaşımı yaptı!

TAKİP ET

İktidara yakın bir grup gazeteci ve yayıncı eş zamanlı olarak reklam içeriği paylaştı. Aralarında Zafer Şahin, Hande Fırat gibi isimlerin bulunduğu grup kişisel hesaplarından AK Partili belediyeyi eş zamanlı övdüler.

Yerel seçimler yaklaşırken yeniden aday olmak isteyen veya koltuğunu garantilemek isteyen siyasilerin seçim kampanyaları da yavaş yavaş ortaya çıkmaya başladı.

AK Parti'den İstanbul Bağcılar Belediye Başkanı seçilen Lokman Çağırıcı, Genel Merkez'in talebi üzerine sağlık sorunlarını bahane ederek istifa etmişti. Çağırıcı'nın yerine Meclis üyelerinin oylarıyla Abdullah Özdemir seçildi.

AK PARTİ'NİN BAĞCILAR ADAYI BELİRSİZ

İstanbul'un en kalabalık ilçelerinden biri olan Bağcılar'da Meclis üyelerinin oylarıyla seçilen Özdemir'in adaylığı belirsizliğini koruyor. Özdemir, konuyla ilgili kulis yapsa da karşısına güçlü isimler çıkarılabileceği konuşuluyor.

Özdemir, seçimlere kısa bir kala seçim kampanyasını gazeteci ve yayıncılar üzerinden başlatmış gözüküyor.

GAZETECİLER REKLAM MI YAPIYOR!

Bağcılar Belediye Başkanı Abdullah Özdemir, X hesabından Bağcılar'da hizmet veren Vefahane'nin tanıtım videosunu yayınladı.

Video yayınlandıktan kısa bir süre sonra iktidara yakınlığıyla bilinen gazeteci ve yazarlar Abdullah Özdemir'i etiketleyerek videoyu paylaşmaya başladı.

Özdemir'e övgü düzen mesajlarla birlikte yapılan eş zamanlı paylaşımlar AK Parti içinde de rahatsızlık yarattı. 

ETİK TARTIŞMASI

Öte yandan gazeteci ve yayıncıların kendi takipçilerine reklam aldıklarıyla ilgili herhangi bir detay, bilgi, not belirtmemeleri etik ihlal olarak değerlendiriliyor.

Yapılan bu PR çalışması için ne kadarlık bir bütçe ayrıldığı belirsizliğini koruyor.

HANDE FIRAT, ZAFER ŞAHİN, TURGAY GÜLER...

Bağcılar Belediye Başkanı Abdullah Özdemir'i eş zamanlı olarak öven gazeteci ve yayıncılar şu şekilde: