Galatasaray bugün şampiyonluğunu ilan edebilir

TAKİP ET

Galatasaray bu sezon ligde oynadığı 35 mücadelede 96 puan topladı ve lider durumda bulunuyor. Galatasaray'ın en yakın takipçisi Fenerbahçe ise 90 puanla zirve takibini sürdürüyor. Fenerbahçe ise bu hafta Kayserispor ile kozlarını paylaşacak.

Trendyol Süper Lig’in 36. haftasında Fatih Karagümrük deplasmanında sahaya çıkacak sarı-kırmızılıların şampiyon olma ihtimali bulunuyor. Galatasaray, Fatih Karagümrük ile oynanacak mücadeleden 3 puanla ayrılması durumunda Fenerbahçe’nin puan kaybetmesini bekleyecek.

Fenerbahçe, Kayserispor karşısında berabere kalması durumunda Galatasaray bu hafta kazanırsa şampiyonluğunu ilan edecek. Fenerbahçe’nin Kayserispor karşısında kaybetmesi durumunda ise Galatasaray’a Karagümrük karşısında alacağı beraberlik yetecek.

Puan farkı korunarak veya kapanarak geçilmesi durumunda şampiyonluk heyecan son 2 haftaya taşınacak.

Puan ve gol averajı eşit ise, genel averaja bakılıyor

Süper Lig'de ikili averaj sistemi kullanılmaya devam ediyor. Taraflar arasında puan eşitliği durumunda ilk olarak takımlar arasında oynanan maçlardaki sonuçlar dikkate alınıyor ve ikili averaj hesaplanıyor.

Eğer bu maçlarda da puan ve gol averajı eşit ise, genel averaja bakılır. Eğer tüm bu hesaplamalar sonucunda hala bir üstünlük sağlanamazsa, daha fazla gol atan takım üstün sayılır. Tüm bu adımlar sonuç vermezse, Türkiye Futbol Federasyonu'nun (TFF) belirlediği diğer kriterler devreye girer.