Galatasaray-Beşiktaş maç sonucu: 2-1, derbide 3 puan Galatasaray'ın

TAKİP ET

"Süper Lig'in 9. haftasındaki derbi mücadelesinde Galatasaray, Beşiktaş'ı 2-1 mağlup etti. Galibiyeti getiren golleri, Arjantinli yıldız Mauro Icardi 26. dakikada ve 82. dakikada penaltıdan kaydetti. Icardi, attığı gollerle Gheorghe Hagi'nin rekorunu geride bırakarak sarı-kırmızılı kulübün tarihinde özel bir yere sahip oldu. Beşiktaş'ın tek golünü ise 69. dakikada Oxlade-Chamberlain kaydederken, 30. dakikada Mert Günok'un kırmızı kart görmesiyle Siyah Beyazlılar karşılaşmayı 10 kişi tamamladı.

Galatasaray, Süper Lig'de çıktığı son 8 karşılaşmayı kazanarak büyük bir başarıya imza attı. Sarı-kırmızılı ekip, ligin ilk haftasında Kayserispor ile berabere kaldıktan sonra sırasıyla Trabzonspor, Gaziantep FK, Yılport Samsunspor, RAMS Başakşehir, İstanbulspor, MKE Ankaragücü, Bitexen Antalyaspor ve son olarak Beşiktaş'ı mağlup etti.

GALATASARAY MAĞLUBİYET GÖRMEDİ

Galatasaray, Süper Lig'de sahasındaki son 21 maçta mağlubiyet yüzü görmeden üstün bir performans sergiliyor. Son ev sahası yenilgisini geçen sezonun ilk maçında Giresunspor'a karşı yaşayan sarı-kırmızılılar, sonrasındaki 21 maçı kazanmış oldu. Bu dönemde Galatasaray, Seyrantepe Stadyumu'nda oynadığı lig karşılaşmalarında 19 galibiyet elde etti ve 2 kez berabere kaldı.

Ayrıca, Galatasaray son 23 resmi maçta yenilgi almadı. Son mağlubiyetini geçen sezonun 32. haftasındaki Beşiktaş derbisinde yaşayan sarı-kırmızılılar, sonraki 7 lig mücadelesini kazandı (bunlardan biri Hatayspor'a 3-0 hükmen verildi). Cimbom bu sezon Süper Lig'de 9, UEFA Şampiyonlar Ligi elemelerinde 6, grup aşamasında 2 olmak üzere toplam 16 resmi maçta 13 galibiyet ve 3 beraberlik elde etti.

PARLAYAN YILDIZ ICARDI

Galatasaray'ın başarılı futbolcusu Mauro Icardi, takımının hücum hattının en etkili ismi olarak öne çıkıyor. Bu sezon toplam 15 resmi karşılaşmada forma giyen Arjantinli futbolcu, 14 gol kaydederek takımına büyük katkı sağladı. Mauro Icardi, Süper Lig'de 10 kez, UEFA Şampiyonlar Ligi'nde ise 4 kez ağları havalandırdı.