Fergio House çetesinin mal varlıklarına el konuldu

TAKİP ET

Geçtiğimiz aylarda yapılan operasyonla 19 kişinin gözaltına alındığı ve bir kişinin tutuklanmasıyla devam eden "Fergio House" çetesiyle ilgili soruşturmada yeni bir gelişme yaşandı. Çetenin faaliyetlerinden para kazandığı tespit edilen 3 kişinin mal varlıklarına ve banka hesaplarına el konuldu.

Daha önce Taksim'de sokağa dolar atmasıyla gündeme gelen OnlyFans ekibi "Fergio House" isimli suç çetesine mensup kişiler Büyükçekmece'de kiraladıkları bir villada yılbaşı için özel bir parti düzenleyip sosyal medyada müstehcen yayınlar yapmaya hazırlandıkları sırada yapılan operasyonla gözaltına alınmış ve çete lideri olduğu ortaya çıkan Ferhat G. tutuklanmıştı.

Bir ay önce düzenlenen operasyonun ardından devam eden soruşturmada Ferhat G., Serhat G. ile S.G.C. (45) isimli kadının "Suçtan Kaynaklanan Mal Varlığı Değerlerini Aklama" suçuna karıştıkları tespit edildi.

İlgili şüphelilerin suç gelirleriyle elde ettikleri değerlendirilen mal varlıklarına el konuldu.

Piyasa değeri yaklaşık 85 milyon TL olan İzmir'de 1 daire, 1 arsa ve 1 tarla olmak üzere 3 taşınmaz ile 3 adet araca ve 3 şüphelinin banka ve elektronik para hesaplarına el konuldu.

Kaynak: aykiri.com.tr, haberturk.com