Fas'taki depremde can kaybı 2 bin 862'ye yükseldi

TAKİP ET

Fas'ta meydana gelen depremde hayatını kaybedenlerin sayısı 2 bin 862'ye, yaralıların sayısı 2 bin 562'ye yükseldi.

Fas'ta meydana gelen 7 büyüklüğündeki deprem sonucunda can kaybı sayısı artmaya devam ediyor. Fas İçişleri Bakanlığı, 8 Eylül gecesi yaşanan depremle ilgili güncel bilgileri paylaşarak, hayatını kaybedenlerin sayısının 2,681'e, yaralıların ise 2,501'e yükseldiğini duyurdu.

Bakanlık açıklamasında, depremin merkez üssünün Marakeş'in El-Huz bölgesi olduğunu ve 7 büyüklüğünde olduğunu belirtti. 

Fas, şu ana kadar koordinasyon eksikliğinin çalışmaları olumsuz etkileyebileceği gerekçesiyle sadece İspanya, İngiltere, Katar ve Birleşik Arap Emirlikleri'nin arama kurtarma ekibi gönderme teklifine olumlu yanıt verirken, gerekli görüldüğü durumda diğer ülkelerden de yardımların kabul edilebileceğini açıkladı.

Türkiye de Fas'a yardım teklif eden ülkeler arasında bulunuyor. AFAD, Sağlık Bakanlığı UMKE, Türk Kızılay ve diğer sivil toplum kuruluşlarından oluşan 265 kişilik bir ekip, bölgeye intikal etmeye hazır durumda. Ayrıca, bin adet çadırın bölgeye ulaştırılması için yetkililerden çağrı bekleniyor.

Fas'taki 7 büyüklüğündeki deprem, başkent Rabat başta olmak üzere Kazablanka, Meknes, Agadir ve Fes gibi büyük şehirleri etkilemişti.