Fahiş Kira Artışına Alman Öğretmenden İtiraz...

TAKİP ET

Ankara'daki Alman Okulu'nda çalışan Denissa Appel 2022'de 6 bin 750 liraya Etimesgut ilçesi Eryaman semtinde 1+1 ev kiraladı. Ev sahibinin kira bedelini 17 bin liraya çıkarmak istemesi üzerine Appel kira zammını çok bulup kabul etmeyince, ev sahibinin talebi üzerine Ankara Batı İcra Müdürlüğü tarafından tahliye emri gönderildi.

Appel, tahliye taahhütnamesinin düzenlendiği tarihte herhangi bir evrak imzalamadığını, kontrat yaparken kendisine imzalatılan boş evrak üzerinde daha sonra tahrifat yapıldığını ileri sürerek, avukatı Kürşat Kaan Yıldırım aracılığıyla itirazda bulundu. Bunun üzerine tahliye durduruldu.

Denissa Appel, taahhütnamenin iddia edilen tarihte imzalanmadığını söyleyerek, "Yabancı olarak mağduriyetimi belirtmek istiyorum; çünkü Türkçe bilmiyorum. Bana kontratı imzalattılar. Ek bir belge verdiler, onu da kontrata aitmiş gibi gösterdiler. Ama orada tarih belirtilmemiş. Bir sene sonra evden çıkacakmış gibi bir evrak bana imzalatmışlar. Bu benim çok zoruma gitti. Çünkü ben burada yabancıyım. Türkiye’de böyle bir şey yaşayacağımı hiç düşünmemiştim" dedi