EURO 2024'te ev sahibi Türkler!

TAKİP ET

Avrupa Futbol Şampiyonası'nda (EURO 2024) takımların izleyici sayıları açıklandı. Türk taraftarlar turnuvanın grup aşamasındaki maçlarda en fazla 130 bin bilet ile en fazla bilet alan taraftar grubu oldu.Ev sahib Almanya 125 bin bile ile ikinci oldu.

EURO 2024'te turnuvanın grup aşamasıda en fazla bilet alan taraftar topluluğu Türkler oldu. Türkiye geride kalan üç maçta toplam 130 bin taraftarıyla tribünde yer aldı. Turnuvanın ev sahibi Almanlar üç maçta 125 bin bilet ile ikinci sırada kaldı. Üçüncü sırada ise 103 bin biletle turnuvaya veda eden Hırvatistan var.

En fazla Türkler, en az İspanyollar

Türk futbolseverler, şimdiye dek oynanan üç maçta da tribünlerde rakiplerine büyük üstünlük kurdu. Milliler; 62 bin Dortmund Stadı'nda iki maça çıktı. 49 bin kişilik Hamburg'da da son grup mücadelesini verdi. Bu karşılaşmalarda satılan toplam 173 bin biletin 130 binini Türkler aldı. Tribünde en az taraftarla temsil edilen ülke İspanya oldu. Futboluyla herkesi kendilerine hayran bırakan Matadorları sadece 34 bin taraftarı takip etti.

Her maç kendi evimizde gibi

Türkiye'nin her maçı tam bir şenliğe dönüyor. Şehir merkezlerinde kurulan alanlar dolup taşıyor. Yüzlerini kırmızı ve beyaz renklere boyayan Türkler dünya medyasının da ilgi odağı oluyor. Sadece maçlarımızı oynadığımız şehirlerde değil, Almanya'nın dört bir yanında kurulan maç izleme alanları da büyük ilgi görüyor.

Tek olumsuz görüntü ise Türkiye'nin maçlarında sahaya atlama olayının daha fazla yaşanması...