Erzincan'da altın madeninde göçük!

TAKİP ET

Erzincan İliç'te altın madeninde göçük meydana geldi. Madende ulaşılamayan işçilerin olduğu belirtilirken toprak altında kalan kişi sayısı ise henüz belli değil.

Erzincan İliç'te Kanadalı bir şirketin altın madeninde maden cevher döküm sahasında toprak kayması meydana geldi.

Bölgeye jandarma, AFAD ve sağlık ekipleri sevk edildi. Vali Hamza Aydoğdu'nun da bölgeye gitmek için yola çıktığı belirtildi.

Saat 14:00 sularında meydana gelen olayda İçişleri Bakanlığı'nın yaptığı açıklamaya göre 9 işçiye ulaşılamıyor. Bakanlık, ayrıca arama kurtarma çalışması yapmak üzere bölgeye 400 kişinin görevlendirildiğini bildirdi.

İliç Cumhuriyet Başsavcılığınca olayla ilgili başlatılan adli soruşturmada ise 4 Cumhuriyet Savcısı görevlendirildi.

AFAD'ın konuya ilişkin yaptığı açıklama ise şu şekilde:

“Erzincan Bugün saat 14.00 sıralarında Erzincan ilimiz İliç ilçesinde bir maden ocağında toprak kayması meydana gelmiş olup göçük altında vatandaşlarımız olduğu bilgisi alınmıştır. Olay bölgesine Erzincan, Erzurum, Sivas, Rize, Malatya, Giresun, Diyarbakır, Tokat ve Tunceli il AFAD müdürlüklerimizden personel sevk edilmiştir. Gelişmeleri takip ediyoruz.”

ERZİNCAN VALİSİNDEN AÇIKLAMA: "BU BİR TOPRAK KAYMASIDIR"

Erzincan Valisi Hamza Aydoğdu, İliç'teki madende meydana gelen göçükle ilgili açıklama yaptı. Aydoğdu, "Bu toprak kaymasıdır. Gittik gördük. Şu an bizim için önemli olan insanlarımızı oradan çıkartmak. Şu an Fırat nehrine bir sızma asla yok. Burada olan toprak kaymasıdır. Fırat nehrine akması söz konusu değildir." ifadelerini kullandı.

ÇEVRE, ŞEHİRCİLİK VE İKLİM DEĞİŞİKLİĞİ BAKANLIĞI: "SABIRLI DERESİ'NİN FIRAT NEHRİ'NE ULAŞTIĞI MENFEZİN KAPAKLARINI KAPATTIRDIK"

Yaşanan toprak kayması ile ilgili Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı "Toprak kayması sırasında akan malzemenin Fırat Nehri'ne ulaşmasının engellenmesi amacıyla Sabırlı Deresi'nin Fırat Nehri'ne ulaştığı menfezin kapaklarını kapattırdık." açıklamasını yaptı.

Erzincan İliç'te altın madeninde göçük meydana geldi. Madende ulaşılamayan işçilerin olduğu belirtilirken toprak altında kalan kişi sayısı ise henüz belli değil.

— Aykırı (@aykiricomtr) February 13, 2024

Kaynak: cumhuriyet.com.tr, İbrahim Haskoloğlu