Engelli çocukları olan polise "İBB'den yardım aldın" sürgünü

TAKİP ET

6 Şubat depremlerinden etkilenen polis memuru, deprem döneminde üç engelli çocuğu için İstanbul Büyükşehir Belediyesi'nden yardım aldığı gerekçesiyle evinden 5 dakika uzaklıktaki görev yerinden 1 buçuk saat uzaklıktaki başka bir birime sürüldü.

Biri 30, biri 27 biri de 15 yaşında üç engelli çocuğun babası olan M.T. 30 yıldır Emniyet Genel Müdürlüğü bünyesinde polis memuru olarak görev alıyor.

Ağır engelli üç çocuğunun yaşam belirtilerinin sadece "nefes almaları" olduğunu aktaran anne S.T. daha önce 3 Aralık Dünya Engelliler Günü'nde vali ve emniyet müdürünün ziyarete geldiğini ve yapılan yemeklere çağırdıklarını belirtti.

6 Şubat depremlerinde evlerinin orta hasar aldığını aktaran S.T, üç çocuğuyla birlikte bir bahçede kaldıklarını ve çocuklarının bez, yatak gibi ihtiyaçları için iktidar ve muhalefet partilerindeki birçok vekili aradığını fakat kendilerine yardım edilmediği belirtti.

10Haber'den Hazar Dost'un haberine göre, ailenin durumundan haberdar olan İstanbul Büyükşehir Belediyesi çocukların bir aylık ihtiyaçlarını karşıladı. İlerleyen günlerde ailenin zor durumdayken İBB'den yardım aldığını emniyetteki yöneticiler öğrendi.

Anne S.T, o günden sonra emniyet yöneticilerinin ailelerine olan tavrının değiştiğini fark ettiğini belirtirken "Vali ve emniyet müdürü her yemek düzenlendiğinde bizi çağırırdı. Fakat bu sefer çağırmadılar" diyor.

30 yıl boyunca evine 5 dakika mesafede görev yapan baba, 22 Kasım'da il içi tayinlerle hiç beklemediği bir durum yaşadı.

Normal şartlarda, engelli çocuğu olduğu için tayinlerden muaf olan baba, üç engelli çocuğu olmasına rağmen evine 1 buçuk saat mesafedeki başka bir birime görevlendirildi.

Eski görev yeri evine 5 dakika mesafede olan polis memuru M.T, öğle aralarında çocuklarının ihtiyaçlarını karşılayabiliyordu. Anne S.T, Şimdi ne yapacağımı bilmiyorum" derken eşinin bir çözüm bulana kadar yıllık izne çıktığını belirtti.

Malatya Emniyet Müdürlüğü'ne durumu aktardığını fakat herhangi bir yanıt almadığını söyleyen S.T, "Ülkem adına karamsarlığa düştüm. Çocuklarımın hayatı söz konusu" diye konuştu.