Ekrem İmamoğlu paylaştı: "Üsküdar'da bir kaçak kafe daha yıkıldı."

TAKİP ET

İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB) Başkanı Ekrem İmamoğlu, dün gece Üsküdar'daki kaçak kafenin İBB ekiplerince yıkıldığını açıkladı.

İBB, Üsküdar Sahil'deki kaçak yapılar ile mücadelesine son sürat devam ediyor. İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu, dün gece Üsküdar'daki kaçak yapının İBB ekiplerince yıkıldığını duyurdu.

'Üsküdar’da kaçak yapılara geçit yok.' diyen İmamoğlu şu paylaşımda bulundu:

"Salacak Sahilde, tarihi Şemsi Paşa Cami’nin çevresini işgallerden arındırıp meydan ve yeşil alan olarak kullanıma açmak için çalışmalarımız sürüyor. Hukuki süreç sonucunda bu sabah ekiplerimiz bir kaçak kafenin daha yıkımını gerçekleştirdi."

Üsküdar’da kaçak yapılara geçit yok.

Salacak Sahilde, tarihi Şemsi Paşa Cami’nin çevresini işgallerden arındırıp meydan ve yeşil alan olarak kullanıma açmak için çalışmalarımız sürüyor. Hukuki süreç sonucunda bu sabah ekiplerimiz bir kaçak kafenin daha yıkımını gerçekleştirdi. pic.twitter.com/BpBDy3TiNR

— Ekrem İmamoğlu (@ekrem_imamoglu) December 2, 2023

"HATIRLATMAKTA GEREKİR Kİ"

İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB) Sözcüsü Murat Ongun Sosyal medya hesabından bir paylaşım yaparak Üsküdar'daki kaçak yapıların yıkımına ilişkin bir bilgi paylaştı. Ongun, "Hatırlatmak gerekir ki; İBB tarafından yıkım kararı alındıktan sonra, kaçak kafeleri korumak amacıyla Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı tarafından 16 Mart 2023 tarihinde imar planları askıya çıkarıldı. Yani bir önceki Bakan bu kadar özel bir yerdeki kaçak yapıya imar vermeye çalıştı." dedi.

 

Hatırlatmak gerekir ki; İBB tarafından yıkım kararı alındıktan sonra, kaçak kafeleri korumak amacıyla Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı tarafından 16 Mart 2023 tarihinde imar planları askıya çıkarıldı. Yani bir önceki Bakan bu kadar özel bir yerdeki kaçak yapıya… https://t.co/lqOX6vqfFG

— Murat Ongun (@Mrt_Ongun) December 2, 2023