Ekrem İmamoğlu: "İstanbul'u yeniden kazanacağız!"

TAKİP ET

CHP İstanbul Büyükşehir Belediye Başkan adayı tanıtım toplantısı başladı. İstanbul Haliç Kongre Merkezi'nde düzenlenen toplantıda yerel seçimlerde yeniden aday olacak olan Ekrem İmamoğlu, "Tam yol ileri" sloganıyla seçim çalışmalarını başlattı. İmamoğlu "31 Mart 2024'te sizlerin iradesiyle İstanbul'u yeniden kazanacağız" dedi.

İstanbul Haliç Kongre Merkezi'nde CHP İstanbul Büyükşehir Belediye Başkan adayı tanıtım toplantısı başladı. 31 Mart yerel seçimlerinde yeniden aday olacak olan Ekrem İmamoğlu, "Tam yol ileri" sloganıyla seçim çalışmalarını başlatacak. Lansmanda açılış konuşmasını yapan CHP İstanbul İl Başkanı Özgür Çelik, şöyle konuştu: 

“İstanbul 2019’dan beri katılımcı, adil bir yönetim tarafından yönetiliyor. Ekrem İmamoğlu yönetiminde önemli başarılar elde etti. Bu başarılar büyük engellemelere maruz kaldı. Hizmetleri engellemeye çalışanlara sesleniyorum. Burada cezalandırmaya çalıştığınız CHP değil, Ekrem İmamoğlu değil, İstanbullulardır ve İstanbullular bunu görüyor."

CHP Genel Başkanı Özgür Özel de şu ifadeleri kullandı: 

Sivil bir anayasamız yok ama hepimizin mutabık olduğu maddelerin yer aldığı anayasamız var. Öyle yapay bir gündemle karşı karşıyayız, birileri çıkıp bu madde benim için yok diyor. Sebebi kendi güttüğü kan davası.

Birileri devletin temeli olan anayasayı yok saymaya kalkıyor. Bütün yetki bende diyen birisinin kişisel kini yüzünden olmaktadır. Onun davası kini Gezi davasıdır. Elbette 16 milyon İstanbullu olanı biteni bilmektedir. Burada 16 milyon İstanbullunun temsilcileri var. 

GEZİ TUTUKLULARINA SELAM GÖNDERDİ

Burada iki büyük ailenin temsilcileri var. Birisi Cumhuriyet Halk Partisi ailesidir, diğeri İstanbul. Bu iki ailenin ortak bir çocuğu var: Tayfun Kahraman. Burada Tayfun Kahraman nezdinde, Can Atalay’ı, Osman Kavala’yı, Çiğdem Mater’i selamlamak isterim. 

Bugün Gezi Parkı yerinde duruyorsa Mücella Yapıcı sayesinde, Can Atalay sayesinde, Mine Özerden sayesinde. Bugün AKM, AKM olarak duruyorsa arkadaşlarımız sayesinde duruyor. 

Toplantıda İmamoğlu toplantıda konuşma yapıyor. İmamoğlu'nun açıklamalarından satır başları şöyle:

"İSTANBUL BAŞARDI"

Hep birlikte başarmaya devam edeceğiz. 31 Mart 2024te sizlerin iradesiyle İstanbul'u yeniden kazanacağız. Engellemelere karşı bağışıklık kazandık. Hizmet ürettik tecrübe kazandık.

O engelleme refleksleri küçüldü, toz oldu görmüyoruz artık. Önümüze çıkan engelleri aşa aşa ustalaştık. Başarıya nasıl ulaşacağımızı çok daha iyi biliyoruz. Her yerde bunu söyleyin; "İstanbul başardı"...

Hafızaları taze tutmak lazım. Sayın Genel Başkanım, Gezi'yi o kadar güzel anlattınız ki teşekkür ederim size. Bu büyük millet o gün sadece demokrasiye sahip çıkmadı. İstanbul'da çok büyük bir değişim istediğini bütün dünyaya ilan etti.  

İmamoğlu, 2019 seçim sürecini hatırlatan bir video seyrettirdi. Ardından konuşmaya devam etti:

HER SABAH YENİ BİR KRİZLE İFTİRAYLA UYANDIK
İçi boş gerekçelerle dava açıp özel görevlendirilmiş hakimlere özellikle kararlar vermek için kumpas kurdular, çaba gösterdiler. Her gün yeni bir yalana sarıldılar. Her gün bize karşı algı operasyonu yapmaya devam ettiler.

Her sabah yeni bir krizle, iftirayla uyandık. Biz tüm engellemelere inat işimize baktık. Ve kazanan İstanbul, İstanbullu Türkiye oldu. İlk başkanlık dönemimiz kolay olmadı. Görevi devraldığımızda neredeyse İstanbul durmuştu.

Kaynak: ankahaberajansı sozcu.com.tr internethaber.com