Dolar yükselişini sürdürüyor!

TAKİP ET

Türk lirasında değer kaybı sürerken Dolar/TL kuru yeni zirvesine yükseldi. Haziran ayından bugüne TL'deki değer kaybı yüzde 30'a yaklaştı.

Dolar/TL, yaklaşık üç aydır devam eden sınırlı yükseliş trendini sürdürerek yeni tarihi zirvesi olan 28,9545'e yükseldi. Euro/TL ise 31,80 seviyesinden işlem görürken, gram altın 1899 seviyesinden alıcı buldu.

Merkez Bankası (TCMB) tarafından dün dezenflasyonda kararlılık mesajı verilerek, TL'ye geçişin zamanının geldiği ifade edildi. Piyasalarda bugün büyüme başta olmak üzere yoğun bir veri gündemi takip edilecek.

Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan'ın bugün başlayacak olan Birleşik Arap Emirlikleri ziyareti ve Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek'in 12.00'daki TRT canlı yayını da yatırımcılar tarafından yakından takip edilecek.

Bugün iç veri gündeminde üçüncü çeyrek büyüme verileri, TCMB Para Politikası Kurulu (PPK) kararının özetleri ve haftalık döviz rezervi verileri yer alıyor. Ayrıca Hazine, önümüzdeki üç aya ilişkin iç borçlanma programını da bugün açıklayacak.

KURDA YENİ ZİRVE
Dolar/TL, eylül ayı başından beri günlük sınırlı yükseliş içeren bir eğiliminde. Kurda yeni zirve 28,9545 seviyesinde gerçekleşti.

Öte yandan Euro/TL sabah 9.00 itibariyle 31,80 seviyesinden işlem görürken gram altın 1900 seviyesinden alıcı buldu.

TL, dolar karşısında yıl başından beri yüzde 35,4 değer kaybetti. Kur üzerinde kamu kontrolünün gevşediği haziran ayından bugüne TL’deki değer kaybı ise yüzde 28,44 oldu.