Dini içeriklerin paylaşıldığı hesaptan tartışmalı görüntüler: Küçük çocuk rencide oldu!

TAKİP ET

Sosyal medyada İslam Yurdu isimli hesaptan tartışmalı paylaşım. Küçük çocuğun giydiği şortu eleştirip, o görüntüleri çocuğun yüzünü gizlemeden paylaştılar (Görüntü tarafımızdan sansürlendi.) Çocuğun rencide olduğu görüldü.

"İslam Yurdu" adıyla bilinen ve çeşitli dini paylaşımların yer aldığı sosyal medya hesabından tartışmalı bir paylaşım yapıldı.

"Şort giymeyi sevenler sakın kaçırmayın" notuyla yapılan paylaşımda, şortla namaz kılmanın caiz olmadığı "Küçük bir çocuğun giydiği şort" üzerinden anlatan dini eğitim veren şahsın sözleri tartışma yarattı.

Küçük çocuk üzerinden şortun caiz olmadığını anlattı

Dini eğitim veren şahıs, etrafına topladığı çocuklara hitaben "Yaz geldi, Muhammed'in kıyafetine baktığımız zaman (şortu göstererek) tamam yaşı küçük ama bu şekilde namazımız kabul olmaz. Arkadaşlar elimizi vicdanımıza koyalım, bu şekilde Cumhurbaşkanı'nın, bir Vali'nin, bir büyüğümüzün huzuruna çıksak uygun olmaz.  Bu yüzden erkek olsun, kadın olsun, kadın zaten böyle giyenemez kapanacak. Erkek de dizleri görünecek şekilde olursa haramdır. Diz kapağından aşağı olacak. O yüzden buraya gelirken uzun pantolon giyerseniz daha memnun olurum." şeklinde konuştu.

Ardından şort giyen çocuğa dönerek "Anlaştık mı Muhammed? Söz mü? Kızdın mı?" sözleri üzerine küçük çocuğun rencide olduğu görüldü.

Sosyal medyada da paylaşılan görüntülere bazı vatandaşlardan "Hoca, çocuk o daha..." şeklinde yorumlar geldi.