Dilan Polat ikinci tutuklama kararından sonra eşi Engin Polat'a böyle seslendi

TAKİP ET

Silahlı saldırıya azmettirme suçundan tutuklanan Dilan Polat, eşi Engin Polat'a dönerek gözü yaşlı bir şekilde, "Enginciğim bizim suçumuz yok, bunları Allah'a havale ediyorum" dedi.

İstanbul Anadolu Cumhuriyet Başsavcılığı’nın yürüttüğü kara para aklama, vergi kaçırma ve sanal bahis soruşturması kapsamında mal varlıklarına el konulan Dilan ve Engin Polat çifti, 14 kişiyle birlikte tutuklanarak Silivri’deki Marmara Cezaevi’ne gönderilmişti.

Şarkıca Banu Parlak’ın Bahçeşehir’deki güzellik merkezi 1 Ekim’de kurşunlanmıştı. İşyerine 5 kurşun isabet eden Banu Parlak bu olaydan Dilan ve Engin Polat’ı sorumlu tutarak şikâyetçi olmuştu. 

Küçükçekmece Cumhuriyet Başsavcılığı, Dilan ve Engin Polat ile babası Sezgin Polat’ı dün sabah ifadeye çağırdı.

Engin-Dilan Polat çiftinin kaç suç kaydı var? Tek tek açıklandı

Dilan, Engin ve Sezgin Polat savcılıktaki işlemlerinin ardından ‘silahlı saldırıya azmettirme’ suçundan tutuklandı.

Dilan Polat'ın ikinci tutuklama kararına verdiği tepkiyi ise Gazeteci Emrullah Erdinç açıkladı. Erdinç, sosyal medya hesabından paylaştığı videoda, Dilan Polat'ın tutuklama kararının ardından şok geçirdiğini anlattı.

"ENGİNCİĞİM BİZİM SUÇUMUZ YOK"

Gazeteci Emrullah Erdinç, tutuklama kararı sonrasında Dilan Polat’ın tepkisini anlattı.

Karar sonucunda şok geçirdiği belirtilen Dilan Polat, eşi Engin Polat’a dönerek suçlu olmadıklarını vurguladı.

Dilan Polat gözyaşlarına boğularak, “Enginciğim bizim suçumuz yok. Bunları Allah’a havale ediyorum” dedi.

Banu Parlak'ın açıklamaları:

"Günlerdir konuşulan bir durum var. Dilan Polat’ın ve Engin Polat’ın tetikçi tuttuğu iddiası. Bunlar iddia değil. Ortada bunu itiraf eden bir kişi var. Banu Parlak’ı vurmam için beni tutular, diyen bir genç var ortada. Sana ekmek yedirmeyeceğim diyorsun gece iş yerime sıkılıyor. Bir gece 02.00’de sıkılıyor bir de 05.00’te. 6 el ateş ediliyor. Camlarım tuzla buz. İki tane kasklı genç bunu yapan. Elbet bulunacak. Delikanlılık mı kadına sıktırmak. Yerimiz belli yurdumuz belli. Mafyacılık oynamazsınız. Bütün gerekli başvurular yapıldı. Bütün gerekli şikayetler yapıldı. Bütün delillerimizle birlikte."