Dervişoğlu: "Türk siyasi hayatına önemli hizmetlerde bulunmuş kişiler bu görüşmeleri yapabilir"

TAKİP ET

İYİ Parti Genel Başkanı Müsavat Dervişoğlu, partisinin eski genel başkanı Meral Akşener'in AKP'li Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ı ziyaret etmesi hakkında katıldığı canlı yayında açıklamalarda bulundu. Görüşmeyi İletişim Başkanlığı'nın sosyal medyada yaptığı paylaşımla öğrendiğini söyledi. Dervişoğlu, görüşmeden sonra Akşener tarafından bilgilendirildiğini belirtti.

İYİ Parti Genel Başkanı Müsavat Dervişoğlu, Meral Akşener ile Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın görüşmesini  İletişim Başkanlığı'nın sosyal medyada yaptığı paylaşımından öğrendiğini söyledi.

Dervişoğlu, Habertürk canlı yayınında açıklamalarda bulundu.

Görüşmeden önce Akşener'i aradığını belirten Dervişoğlu, "Beni parti genel başkanlığı açısından rahatsız eden bir yanı olmaz. Görüşmeden önce Sayın Akşener'i aradım, görüşmeden sonra da beni bilgilendirdiler. Ortamda speküle edilen konulara dair bir bilgim yok benim." dedi.  Akşener'in görüşmeden sonra kendisine Erdoğan ile görüşmesinde Türkiye'nin sorunları hakkında karşılıklı görüş alışverişinde bulunduklarını söylediğini aktardı.

"Bazı insanlar boyuna posuna bakmadan Hasan Dağı’na oduna gitmeye..."

Dervişoğlu görüşmeyle alakalı şunları söyledi:

"Beni parti genel başkanlığı açısından rahatsız eden bir yanı olmaz. Görüşmeden önce Sayın Akşener'i aradım, görüşmeden sonra da beni bilgilendirdiler. Ortamda speküle edilen konulara dair bir bilgim yok benim.

Türk siyasi hayatına önemli hizmetlerde bulunmuş kişilerin bu görüşmeleri yapmasının benim açından bir mahsuru olmadığını söyledim, o da Türkiye ile ilgili karşılıklı görüş alış verişinde bulunduklarını ifade ettiler. Bu son derece normal bir şey ama görüşmeden sonra Sayın Genel Başkan'ın kendisine yakın olduğunu bildiğimiz kişiler tarafından televizyon programlarında bazı açıklamalar yapılmış olmasını ben de herkes kadar yadırgıyorum. Bana göre söz söylemeye mezun olmayan kişilerin ancak memur tayin edilerek yapacağı açıklamalardır bunlar. Görmezden gelemem, kayıtsız kalamam. “Bazı insanlar boyuna posuna bakmadan Hasan Dağı’na oduna gitmeye kalkışırlarsa şayet işte o zaman benden ummadıkları bir tepkiyi görebilirler. 

Ben bu partinin genel başkanıyım. Kim olursa olsun partinin dününü, bugününü yaralayacak, yarınlarına sekte vuracak adımlara izin vermem. Beni tanıyanlar iyi bilirler.” açıklamalarında bulundu.