Deprem'de çocukları için ayırdığı bisküviyi veremeyen Şeref Amca hayatını kaybetti

TAKİP ET

Show Tv'nin depremden hemen sonra mikrofon uzattığı ve tüm Türkiye'nin yüreğini dağlayan Şeref Amca 20 Aralık dün kanser nedeniyle hayatını kaybetti.

Türkiye, 6 Şubat'ta tarihindeki en büyük felaketlerden biriyle sarsıldı. Kahramanmaraş merkezli meydana gelen 7.7 ve 7.6 büyüklüğündeki deprem, 11 ilde büyük yıkımlara neden oldu. Bu depremler sonucunda Hatay'da evi enkaz altında kalan ve ailesini kaybeden Şerif Amca, bisküvisiyle çocuklarını enkazın yanıbaşında bekledi.

 

Şerif Amca, enkaz altında kalan çocukları ve eşi için çaresizce beklerken, depremin hemen ardından ShowTV ekibi mikrofon uzatmıştı ve şu sözleri dile getirmişti: "Cebimde bisküvi var. Dünden beri yiyemiyorum, çocuklarıma verecektim. Kimse çıkmadı." Ne yazık ki, Şerif Amca'nın çocukları enkaz altından kurtarılamadı. Şerif Amca, mezarlarına bırakmayı planladığı bisküviyi, bu kez başka bir çocuğa vermek zorunda kaldı. Bu dokunaklı hikaye, depremin yarattığı acı ve kayıpları bir kez daha gözler önüne sermişti...

ŞERİF AMCA HAYATINI KAYBETTİ

Depremler neredeyse birinci yılını doldurmak üzereyken Şerif Amca'dan da acı haber geldi. Depremzede Şeref Amca depremden 1 sene sonra kansere yakalanıp 20 Aralık'ta hayatını kaybetti. 

Enkaz başında beklerken; "Cebimde bisküvi var. Dünden beri yiyemiyorum, çocuklarıma verecektim. Kimse çıkmadı" sözleriyle yürekleri dağlamıştı. Şerif Amca hayatını kaybetti.

— Aykırı (@aykiricomtr) December 21, 2023