DEM Partisi 12 şehitle ilgili açıklama yaptı, baş sağlığı yine dilemedi

TAKİP ET

Türkiye, 12 şehidine ağlarken DEM Partisi'nin baş sağlığı dilememesi ve Eş Başkan Tuncer Bakırhan'ın sözleri tepki konusu olmuştu. Partiden yapılan açıklamada yine baş sağlığı dilenmemesi dikkat çekti.

Türkiye, Irak'ın kuzeyinde son 24 saat içinde verdiği 12 evladını teröre kurban verirken DEM Partisi Eş Genel Başkanı Tuncer Bakırhan, "Kürt sorunu ve Öcalan'a yönelik tecrit devam ettikçe Tekirdağlı da Trabzonlu da huzur bulmayacak." ifadelerini kullanmıştı.

DEM Partisi konuyla ilgili yazılı bir açıklama yayınlarken sözlerin yanlış yorumlandığını ifade etti. Partiden yapılan açıklamada şehitlere baş sağlığı dilenmemesi ve terörün kınanmaması tepki çekti. İşte DEM'den yapılan o açıklama:

Eş Genel Başkanımız Tuncer Bakırhan’ın bugün Dersim İl Kongremizde yaptığı konuşma bağlamından koparılarak, çarpıtılmıştır. Eş Genel Başkanımızın ifade ettiği Kürt sorununun çözümsüzlüğünün çatışmalara, can kayıplarına ve krizlere sebep olduğu gerçeğidir.  

Ölümü, çatışmaları, savaşı savunanlara karşı partimizin siyaseti yaşam siyasetidir. Bugün yaşanan can kayıplarının sorumlusu Kürt sorununun çözümsüzlüğünde ısrar eden, sorunları askeri yollarla çözmeye çalışanlardır.

Bu ülkedeki tek bir canımızın yitirilmemesi için mücadele yürütüyoruz. Herkesi de şiddet dilinden vazgeçerek barışı savunmaya, yürütülen bu haksız savaşa karşı durmaya çağırıyoruz.

Tuncer Bakırhan'ın çarpıtılan konuşmasını dikkatinize sunuyoruz:

“Kürt sorunu devam ettikçe Tekirdağlı da Trabzonlu da rahat olmayacak. Bakın genç insanlar yaşamını yitiriyor. Kürt sorunu devam ettikçe ne Dersim’de ne Türkiye’de huzur, umut, demokrasi olur. Hep birlikte, elbirliğiyle bugün hükümete ve devlet aklına çağrı yapmak istiyoruz: Bu gencecik çocuklar yaşamını yitirmesin. Kürtlerin, Alevilerin eşit yurttaşlık hakkı anayasal güvence altına alınsın.”

DİYARBAKIR'DA TERÖRİSTLERİN İSİMLERİNİ SAYDI

DEM Partisi Eş Genel Başkanı Tuncer Bakırhan, Diyarbakır'da düzenlenen partisinin gençlik kolları etkinliğine katıldı. Halay ve müziklerle eğlencelerin düzenlendiğe etkinlikteki görüntülere sosyal medyada büyük tepki geldi.

Bakırhan burada yapmış olduğu konuşmada öldürülen PKK'llı teröristlerin isimlerini saydı. İşte o skandal görüntüler:

DEM Partisi Eş Genel Başkanı Tuncer Bakırhan, Diyarbakır'da yaptığı konuşmada öldürülen PKK'lı teröristlerin isimlerini andı.

— Aykırı (@aykiricomtr) December 24, 2023

Şehitlerimiz için baş sağlığı bile yayınlamayan DEM Partisi Diyarbakır’da müzikli, halaylı gençlik kongresi düzenledi.
Şehitlerimizin naaşlarının memleketlerine götürülme süreci devam ediyor.pic.twitter.com/f3Q0JOLaxi

— Aykırı (@aykiricomtr) December 24, 2023