DEM Parti Tulum Çıkarmıştı: Adalet Bakanlığından Memnu Haklar İtirazı...

TAKİP ET

DEM Parti'nin 14 ilçenin tamamında seçimi kazandığı Van'da Abdullah Zeydan da oyların 55,48'ini alarak Van Büyükşehir Belediye Eş başkanı seçildi. Ancak seçimden hemen önce 29 Mart günü mesai bitimine 5 dakika kala Zeydan'ın memnu hakları geri alındı.

DEM Parti, Abdullah Zeydan ile ilgili son duruma ilişkin yaptığı açıklamada iktidara "Büyük bir yanlış içerisindesiniz" derken demokratik kamuoyuna da dayanışma çağrısında bulundu.

DEM Parti Eşsözcüsü Ayşegül Doğan, bu tür girişimlerle karşı karşıya kalacaklarını tahmin ettikleri için aday belirleme sürecinde çok titiz davrandıklarını, hiç boşluk bırakmadıklarını ve sorunun kendilerinden kaynaklanmadığını vurguladı.

DEM Parti Hukuk Komisyonu Eşsözcüsü Öztürk Türkdoğan da 29 Mart günü mesai bitimine 5 dakika kala yaşanan süreçte kendilerinin temyiz haklarının dahi kullandırılmadığının altını çizerek sürecin hukuka uygun olmadığını ayrıntılarıyla anlattı.

AK Parti Van İl Örgütü'nün mazbatanın kendilerine verilmesi için İl Seçim Kurulu'na başvuracağını duyduklarını açıklayan Türkdoğan, "Böyle bir hata yapmayın" dedi.

Ayşegül Doğan ise Abdullah Zeydan'ın mazbata başvurusunda bulunmaya gideceğini belirterek Van halkını İl Seçim Kurulu önüne çağırdı.

Öte yandan DEM Parti, Merkezi Yönetim Kurulu (MYK) toplantısını yarın Van'da gerçekleştirecek.