Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın İsmailağa Ziyaretine Cübbeli Ahmet Hoca'dan Tepki: "Ey İsmailağa!"

TAKİP ET

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın İsmailağa Cemaati'ne yaptığı ziyaretin cemaate ait sosyal medya hesaplarından duyurulmasının ardından kamuoyunda 'Cübbeli Ahmet Hoca' olarak bilinen Ahmet Mahmut Ünlü'den tepki geldi: "Ey İsmailağa! Tayyip Bey beni değil sizi ziyarete geldiği halde şu saat olmuş seçime saatler kalmış hâlâ reylerin Cumhur İttifakı'na verilmesi gerektiği hakkında bir açıklamanız yok." dedi

Mahmut Ustaosmanoğlu vefat ettikten sonra İsmailağa cemaatinde liderlik hakıkının kendisinde olduğunu belirten Cübbeli Ahmet Hoca, 5 gün önce bir video yayınlayıp cemaatin ileri gelenlerine çarşamba akşamına kadar süre vermişti.

Ancak süre henüz dolmadan İsmailağa cemaati, Cübbeli Ahmet Hoca ile hiçbir bağlarının kalmadığını yayınladıkları video ile kamuoyunda duyurmasının ardından sosyal medya hesabından paylaşımda bulunan Cübbeli Ahmet Hoca, “Tarikat Hasan Efendi'nin tarikatı değildir ki beni ihraç etsin. Hasan Efendi nasıl Mahmud Efendi'nin müridiyse ben de Mahmud Efendi'nin müridiyim, mürit müridi nasıl ihraç edecek? " ifadelerini kullanmıştı.

Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan İsmailağa Cemaat'ine ziyaret

Yaşananların ardından İsmailağa Cemaati'nin sosyal medya hesabından, Cumhurbaşkanı Erdoğan ve Cumhur İttifakı İstanbul Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Murat Kurum'un ziyaretlerine değinilerek 'Hasan Efendi Hazretlerimiz (Kuddise Sirruhû), kendisini ziyaret eden Muhterem Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan Beyefendi ve Cumhur İttifakı İstanbul Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Muhterem Murat Kurum Beyefendi’ye hayır duâda bulundular' ifadeleriyle ziyaretin detaylarının paylaşımında bulunmasına, Cübbeli Ahmet Hoca sosyal medya hesabından yaptığı açıklamayla tepki gösterdi.

Cübbeli tepkisiz kalmadı

Cübbeli: "Ey İsmailağa! Tayyip Bey beni değil sizi ziyarete geldiği halde şu saat olmuş seçime saatler kalmış hâlâ reylerin Cumhur İttifakı’na verilmesi gerektiği hakkında bir açıklamanız yok. Ben Allah için ve DEM’cilerin güçlenmemesi için Cumhur İttifakı’na alenî destek vermekle yetinmedim, Saadet ve Yeniden Refah gibi partilere de bu seçim itibariyle teröristlerin kazanmasına yol açacağı için rey vermenin caiz olmadığını beyân ederek bu kadar insanların sövüp saymalarına maruz kalmayı göze aldım. Siz hâlâ milli ve dînî duruşunuzu bugün bu saate kadar sergileyemedinizse ne zaman sergileyeceksiniz? İnsan: “buna mânî olan nedir?!!!” diye düşünmüyor değil!"paylaşımını yaptı.