Cumhurbaşkanı Erdoğan ile milli güreşçi Taha Akgül arasında dikkat çeken diyalog: "Bir aksilik olmasın."

TAKİP ET

Cumhurbaşkanı Erdoğan, milli güreşçi Taha Akgül'ü telefonla aradı: "Bir aksilik olmasın."

Gençlik ve Spor Bakanı Dr. Osman Aşkın Bak, Dünya Güreş Şampiyonası'na hazırlanan Serbest Güreş Milli Takımı'nı Ankara'daki Elmadağ Kamp Eğitim Merkezi'nde ziyaret etti.

Bakan Bak'ı ziyarette Türkiye Güreş Federasyonu Başkanı Şeref Eroğlu, federasyon yöneticileri, milli güreşçiler ve antrenörler karşıladı. Ziyaret sırasında Gençlik ve Spor Bakan Yardımcısı Hamza Yerlikaya da hazır bulundu.

Bakan Bak, milli güreşçiler ve antrenörlerle bir araya gelerek 16-24 Eylül tarihleri arasında gerçekleşecek Dünya Güreş Şampiyonası hazırlıkları hakkında bilgi aldı. Bakan Bak daha sonra tribüne çıkarak antrenmanı izlerken, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından telefonla arandı.

Bakan Bak, Erdoğan'a Güreş Milli Takımı'nın kampında olduğunu ve hazırlıkları takip ettiğini söyledi. Erdoğan, Serbest Güreş Milli Takım Kaptanı Taha Akgül ile görüştü.

Hazırlık çalışmaları hakkında bilgi alan Erdoğan’ın, altın madalya beklediği Taha Akgül’e, "Bir aksilik olmasın" demesi üzerine milli güreşçi, "İnşallah Sayın Cumhurbaşkanım, iyi hazırlandım" cevabını verdi.

Erdoğan, aynı zamanda Paris 2024 Olimpiyat Oyunları için kota alma dileğinde bulundu. Taha Akgül, geçmiş başarıları bu yıl da tekrarlayacağına söz verdi. Akgül, Erdoğan'dan finallere kalması durumunda müsabakayı izlemesini talep etti. Bakan Bak'ın ise "Finale kalırsak değil, kalacaksın inşallah" sözü gülümsetti.

Erdoğan, tüm kafileye selamlarını ileterek, başarılar diledi.