Cumhurbaşkanı Erdoğan açıkladı: Kurban Bayramı tatili kaç gün olacak?

TAKİP ET

Cumhurbaşkanı Erdoğan Kabine Toplantısı sonrası açıklamalarda bulundu. Erdoğan açıklamasında, "Kamu çalışanlarımız için 16 Haziran Pazar günü başlayacak Kurban Bayramı sonrasındaki 2 günlük süreyi de idari izin kapsamına aldık. Böylece 9 günlük bir bayram tatili sağlamış olduk." dedi. Erdoğan emeklilerin bayram ikramiyelerinin de 10-14 Haziran'da hesaplara yatacağını söyledi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan Kabine Toplantısı sonrası açıklamalarda bulundu. 

Erdoğan'ın açıklamalarından öne çıkanlar şu şekilde:

"Türkiye'ye kazandırdıklarımız ortada"

 

"Türk Hava kuvvetlerine ve kahraman ordumuza başsağlığı diliyorum. Rabbim şehitlerimizin ruhlarını şad mekanlarını inşallah cennet eylesin. Aziz milletim 14-28 Mayıs seçimleri sonrasında oluşturduğumuz kabinimizin görevdeki 1 yılını dün itibariyle tamamladık.

 

Vatandaşımız ülkenin direksiyonunda nasıl idareciler görmek istiyorsan biz işte öyle bir kadro olmanın peşindeyiz. 783.000 kilometrekare vatan toprağının her karışına 85 milyon insanımızın her bir ferdine aynı nazarla yaklaşıyor ve aşkla hizmet ediyoruz, felaket tellallarını aldırmıyoruz."

"Yegane referansımız hizmetlerimiz ve eserlerimizdir. Türkiye'ye kazandırdıklarımız ortadadır, hedeflerimiz ortadadır, milletimiz de yaptıklarımızı yapacaklarımızı çok net biçimde görmektedir.

Bizim için esas olan zaten milletimizin takdiridir, duasıdır. Allah ömür verdikçe bugün hak için halk için ve Türkiye için ne yaptık sorusunu kendimize sormaktan geri durmayacağız.

 

Değerli arkadaşlar bizleri ekranları başında izleyen aziz vatandaşlarım, toplumun temel direği olan aile kurumunun önemini daha iyi anladığımız günlerden geçiyoruz. Aile müessesesi bir bütün olarak devam edeceğiz.

Azalan doğum oranları dünya genelinde olduğu gibi ülkemizde de alarm veriyor. İnşallah bu konuda yeni uygulamaları devreye alacağız.

1 Ocak 2024 tarihinden itibaren geçerli olan asgari ücret net 17.200 lira olarak belirlendi. Böylece bir önceki döneme göre net asgari ücret artış oranı %49, 2023 Ocak dönemine göre artış oranı ise %100 olarak gerçekleşti.

Memurlarımızın maaşlarını söz verdiğimiz üzere Temmuz 2023'te en düşük 22.000 liraya Ocak 2024 itibariyle de 33 bin liraya çıkardık.

7 dönem Toplu sözleşme görüşmelerinde genele ilişkin oransal zam dışında 11 hizmet kolunun tamamında mutabakat sağlandı. En düşük emekli aylıklarnda Ocak 2023 tarihine kıyasla net %82 artışa gittik."

 

Kurban Bayramı 9 gün oldu

"Kamu çalışanlarımız için 16 Haziran Pazar günü başlayacak Kurban Bayramı sonrasındaki 2 günlük süreyi de idari izin kapsamına aldık.

Böylelikle perşembe ve cuma günlerini de bayram tatiline ekleyerek 9 günlük bir tatil imkanı sağlamış oluyoruz."

 

 

kurban bayramı tatili kurban tatili kaç gün bayram tatili kaç gün bayram tatili 9 gün olacak mı bayram tatili 9 gün olacak