Çin kestanesi tehlikesi büyüyor, Çin kestanesi nasıl anlaşılır

TAKİP ET

Çin'den getirilen ve hayvan yemi olarak kullanılan kestaneler uygun fiyata vatandaşa satılıyor. Bu kestaneler, daha olgunlaşmadan toplandığı için pişerken köpürüyor ve zehirlenme riski taşıyor.

Bilecik'te yılbaşı öncesi denetimleri sıklaştıran zabıta ekipleri, sağlığı tehdit eden 1 ton "Çin kestanesi" ele geçirdi.

Zabıta Amiri Özgür Özmen tarafından yapılan incelemelerin sonrasında kestanelerin normalinden daha büyük olduğu fark edildi.

Özmen daha sonra bu kestanelerin piştiği zaman köpüren ve zehirlenme riski taşıyan "Çin kestanesi" olduğunu anladı. Ardından kamyonetin arkasında bulunan 1 tona yakın "Çin kestanesi"ne zabıta ekipleri tarafından imha edilmek üzere el konulurken, şahsa 617 TL idari para cezası uygulandı.

"Çin kestanesi"nin genellikle olgunlaşmadan toplandığını ve bu nedenle piştiği zaman köpürdüğünü dile getiren zabıta ekipleri, köpüren kestaneyi tüketmeninse zehirlenme riski taşıdığına dikkat çekti. Ekipler, "Pişince köpüren kestaneyi sakın tüketmeyin, her yerden alışveriş yapmayın" uyarısında bulunuldu.

KESTANE ALANLAR DİKKAT! VATANDAŞA HAYVAN YEMİNİ SATIYORLAR
Çin’den getirilen ve hayvan yemi olarak kullanılan kestaneler uygun fiyata vatandaşa satılıyor.

— Aykırı (@aykiricomtr) December 22, 2023