CHP Genel Başkanı Özgür Özel gençlerle Anıtkabir'e yürüdü

TAKİP ET

CHP Genel Başkanı Özgür Özel, CHP Gençlik Kolları ve Ankara İl Başkanlığı tarafından Anıtkabir'de düzenlenen Ataya Saygı Zinciri'ne katıldı. Özel daha sonra Çankaya Belediyesi'nin düzenlediği programda açıklamalarda bulundu.

CHP Gençlik Kolları ve Ankara İl Başkanlığı, Atatürk'ün aramızdan ayrılışının yıl dönümü nedeniyle Anıtkabir'de "Ataya Saygı Zinciri" etkinliği düzenledi. Etkinliğe katılan CHP Genel Başkanı Özgür Özel'e; CHP Kadın Kolları Genel Başkanı Aylin Nazlıaka, CHP Gençlik Kolları Genel Başkanı Gençosman Killik, CHP Ankara İl Başkanı Ümit Erkol, CHP İzmir Milletvekili Gökçe Gökçen ve CHP Gençlik Kolları üyeleri eşlik etti.

Gece saatlerinde katılımcılar ile birlikte Anıtkabir ziyaretinde bulunan vatandaşlar birlikte andımızı okuyarak Atatürk'ü andı.

Aslanlı Yol'daki fener alayında partili gençler ile birlikte yürüyen Özel, Atatürk mozolesine çelenk bıraktı. CHP Lideri, Anıtkabir ziyaretini tamamladıktan sonra Çankaya Belediyesi tarafından düzenlenen programa katıldı.

Katıldığı programda açıklamalarda bulunan Özel açıklamasında, “Cumhuriyet’in ikinci yüzyılında, Gazi Mustafa Kemal’in partisi, bize artık iktidar olma görevi vermiştir" ifadelerine yer verdi. 

Özgür Özel:

"Yarından itibaren, CHP’nin bütün üyeleri, kalbinde Atatürk ve Cumhuriyet sevgisi atan herkes, her birimiz; bundan 100 yıl önce hangi cesaret gösterildiyse, hangi fedakârlık yapıldıysa, hangi zorluklar aşıldıysa, o kararlılıkla çalışacağız. Ve ilk önce Gazi’nin iki büyük eserinden bir tanesi CHP’yi iktidar yapacağız, sonra ikinci büyük eseri Türkiye Cumhuriyeti’ni gelişmiş ülkelerin seviyesini yakalayıp, aşacağız. Ancak o gün biz bu Anıtkabir’e alnı açık, başı dik olarak gireceğiz. Görevimiz, ödevimiz budur”