Cemil Tugay: "Mehmet Cengiz'le bir bağlantım yok"

TAKİP ET

CHP İzmir Büyükşehir Belediye Başkan Adayı ve Karşıyaka Belediye Başkanı Cemil Tugay, Ankara'dan İzmir'e döndü. Havaalanındaki karşılama töreninin ardından Tugay, CHP Karşıyaka İlçe Başkanlığı'nı ziyaret etti. Tugay burada Mehmet Cengiz ile ilgili iddiaları değerlendirdi.

Chp İzmir Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Cemil Tugay, iş insanı Mehmet Cengiz ile bağlantısı olduğu iddialarına cevap verdi. Tugay, “Mehmet Cengiz’i hayatımda hiç görmedim, tanımam, konuşmadım” dedi. 

Chp eski medya, planlama ve sosyal medya politikalarından sorumlu genel başkan yardımcısı Eren Erdem’in Cemil Tugay ve Mehmet Cengiz arasındaki ilişkiyle alakalı belgeleri yayınlaması hakkında Cemil Tugay açıklamalarda bulundu.

"OLAYLA İLGİLİ BİR PROBLEM OLMADIĞINI EREN ERDEM DE BİLİYOR"

Tugay, “Paylaşılabilecek çok özel bir belge olduğunu sanmıyorum, o olay dört, dört buçuk yıl önceki olay. Bununla ilgili bir basın açıklaması hazırladık. Bu sadece bir hisse satışı. Bizden önceki dönemde satış kararı alınmış. Genelde hisseli yerlerde büyük hisse sahibi küçük hisseyi alır ve bunu mahkeme yoluyla yapar. Burada hiçbir usulsüzlük yok. İnsanların kafasını karıştırmak, partinin aday belirleme kararından önce etkilemek için yapılmış çirkin bir söylenti dedikodu. Hiçbir yanlışın olmadığı bir olayla ilgili olarak zaten bir yanlış olsaydı bugüne kadar defalarca işlem yapılırdı. Bunu dile getiren Eren Erdem’de kendisi genel başkan olduğu dönemde de bu problem olsaydı müdahale ederdi, olmadığını o da biliyor.” İfadelerini kullandı.

"MEHMET CENGİZ'İ HİÇ GÖRMEDİM"

Cemil Tugay Mehmet Cengiz ile ilgili olarak ise, “Mehmet Cengiz’i hayatımda hiç görmedim. Tanımam, konuşmadım, Mehmet Cengiz’le ilişkim sıfır. Hiçbir bağlantım yok. Sadece Karşıyaka’da bir arsası var, o arsada belediyenin hissesi var. O hisseyi kanunen zorunlu nedenlerle sattık.” diye konuştu.

CHP İzmir Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Cemil Tugay:
“Mehmet Cengiz'i hayatımda hiç görmedim, tanımıyorum. Kendisiyle hiçbir bağlantım yok."

— Aykırı (@aykiricomtr) January 30, 2024

Kaynak: ankahaber.net