Çalışan emekliye 5 bin lira ikramiye yasalaştı

TAKİP ET

Çalışan emeklilere 5 bin lira verilmesi ve ekonomiye ilişkin çeşitli düzenlemeler içeren kanun teklifi, TBMM Genel Kurulu'nda kabul edilerek yasalaştı. İkramiye hesaplara ne zaman yatırılacak?

Çalışmayan emeklilere verilen 5 bin liralık ikramiyenin çalışan emeklilere de verilmesi ile ekonomiyle ilgili çeşitli düzenlemeler içeren torba kanun teklifi, TBMM Genel Kurulu'nda kabul edilerek yasalaştı.

Düzenlemenin Resmi Gazete'de yayımlanması sonrasında 4 miyon 680 bin çalışan emeklinin hesabına ikramiye yatırılacak.

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan, ikramiyenin Resmi Gazete'de yayımlanmasının ardından en kısa sürede çalışan emeklilere ödeneceğini "Bakanlık olarak çalışmalarımızı hazırladık. Resmi Gazete'ye çıkar çıkmaz en kısa sürede ödenir. Biz hazırlıklarımızı yaptık" sözleriyle açıklamıştı.

Söz konusu torba kanun teklifinin kabul edilmesinin ardından Türkiye Büyük Millet Meclisi, 16 Ocak tarihine kadar tatile girdi.

HESAPLARA NE ZAMAN YATIRILACAK?

Çalışan emekliye verilecek olan 5 bin liralık ikramiye 29 Aralık 2023 tarihinde (yarın) hesaplara yatırılacak.

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan konuyla ilgili, "Çalışan emeklilerimizin 5 bin Türk Lirası tutarındaki ödemeleri 29 Aralık Cuma günü banka hesaplarına yatırılacaktır" açıklaması yaptı.

Kaynak: aykiri.com.tr