Bursa'da Bosch fabrikasından sonra Renault fabrikasında da grev başladı

TAKİP ET

Bursa'da Bosch fabrikasından sonra Renault fabrikasında da grev başladı. Türk Metal-İş sendikasına bağlı işçiler yeni yıl için yapılacak yüzde 35'lik zammı kabul etmediklerini belirterek greve gittiler.

AYKIRI / BURSA

Bozulan ekonomi, artan enflasyon tüm sektörleri olumsuz etkilemiş durumda. Özellikle temel gıda ürünlerinde her geçen gün yükselen fiyatlar, döviz kurlarının etkisiyle birlikte ithal ürünlere de yansıyor.

Yeni yıl zamlarının konuşulduğu 2023'ün son günlerinde üst üste grev haberleri gelmeye başladı.

Bursa'daki Bosh fabrikasında çalışan Türk Metal-İş sendikasına bağlı işçiler, yüzde 35 zammı kabul etmediklerini belirterek greve başladılar.

BOSCH'TAN SONRA RENAULT

Bosch'taki grev görüntüleri büyük yankı uyandırırken bir başka grev haberi de yine Bursa'dan geldi. Renault fabrikasında çalışan işçiler için yüzde 35'lik zam teklifi kabul edilmeyince grev kararı alındı.

Türk Metal-İş sendikasına bağlı emekçiler, fabrika önünde başladıkları eylemlerine "Direne direne sloganları atarak" yürüyüşle devam ettiler.

İşçilerin istedikleri zam oranına gelene kadar grevlerine devam edecekleri açıklandı.

YPS OTOMOTİV'DE DE BAŞLADI

Bursa’da Bosch ve Renault'un ardından YPS Otomotiv'de de grev başladı. Yeni yıl için önerilen zam teklifini kabul etmeyen YPS Otomotiv çalışanları, tepkilerini grev yaparak gösterdi.