Bugün hava nasıl olacak? 15 Ekim Türkiye hava durumu!

TAKİP ET

Meteoroloji Genel Müdürlüğü (MGM) 15 Ekim tarihli hava durumu raporunda, 7 şehir için sarı kodlu uyarı verildi. Muğla, Kütahya, Afyonkarahisar, Denizli, Eskişehir, Konya, Malatya, Bingöl, Muş ve Bitlis'te yoğun yağışlar bekleniyor. Öte yandan, yağış alan bölgelerde hava sıcaklıklarının düşerek mevsim normallerinin altına inmesi öngörülürken, diğer bölgelerde belirgin bir değişiklik olmayacağı ve hava sıcaklıklarının mevsim normallerine yakın seyredeceği belirtildi.

Meteoroloji Genel Müdürlüğü (MGM) son değerlendirmelerine göre, yurt genelinde parçalı ve yer yer çok bulutlu bir hava bekleniyor. Akdeniz, İç Anadolu'nun doğusu, Doğu ve Güneydoğu Anadolu ile Muğla, Kütahya, Afyonkarahisar, Denizli, Eskişehir ve Konya'nın batı kesimlerinde zaman zaman sağanak yağışlar olması bekleniyor. Bu yağışların kuvvetli olacağı özellikle Doğu Akdeniz'in doğusu ile Doğu ve Güneydoğu Anadolu'nun batısında etkili olması öngörülüyor.

Marmara'nın güney ve doğusu, İç Ege ve Karadeniz'in iç kesimlerinde yer yer pus ve sis hadisesi yaşanması bekleniyor. Toz taşınımı nedeniyle Doğu Akdeniz'in doğusu ile Doğu ve Güneydoğu Anadolu'nun batısında görüş mesafesinde azalma ve hava kalitesinde düşüş olabileceği uyarısında bulunuldu.

Kuvvetli yağışların beklendiği Adana'nın doğusu ile Hatay kıyılarında sel, su baskını ve ulaşımda aksamalar gibi olumsuzluklara karşı dikkatli olunması gerekiyor. Bu nedenle bölge sakinlerinin tedbirli olması tavsiye ediliyor.

Sarı kodlu uyarı yapılan şehirler arasında Adana, Adıyaman, Elazığ, Gaziantep, Hatay, Mersin, Kayseri, Malatya, Kahramanmaraş, Şanlıurfa, Kilis ve Osmaniye bulunuyor. Hava sıcaklıklarının yağış alan bölgelerde azalacağı ve mevsim normallerinin altına düşeceği, diğer bölgelerde ise önemli bir değişiklik olmayacağı ve mevsim normallerine yakın seyredeceği tahmin ediliyor.

 

YEREL VE GENEL HAVA DURUMLARI

 

MARMARA

Parçalı ve az bulutlu geçeceği tahmin ediliyor. Bölgenin güney ve doğu kesimlerinde sabah saatlerinde yer yer pus ve sis hadisesi bekleniyor.

EDİRNE °C, 27°C

Parçalı ve az bulutlu

İSTANBUL °C, 22°C

Parçalı ve az bulutlu

SAKARYA 12°C, 24°C

Parçalı bulutlu

KIRKLARELİ °C, 26°C

Parçalı ve az bulutlu

EGE

Parçalı ve az bulutlu, zamanla iç kesimleri yer yer çok bulutlu, öğle saatlerinden sonra Muğla, Denizli, Kütahya ve Afyonkarahisar çevrelerinin yerel olmak üzere sağanak ve yer yer gök gürültülü sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Bölgenin iç kesimlerinde sabah saatlerinde yer yer pus ve sis hadisesi bekleniyor.

AFYONKARAHİSAR °C, 22°C

Parçalı ve yer yer çok bulutlu, öğle saatlerinden sonra yerel olmak üzere sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı

DENİZLİ °C, 27°C

Parçalı ve yer yer çok bulutlu, öğle saatlerinden sonra yerel olmak üzere sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı

İZMİR °C, 26°C

Parçalı ve az bulutlu

MANİSA °C, 29°C

Parçalı bulutlu

AKDENİZ

Parçalı, yer yer çok bulutlu, bölge genelinin yerel olmak üzere aralıklı sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların Doğu Akdeniz'de yer yer kuvvetli, Adana'nın doğu ilçeleri ve Hatay kıyılarında yer yer çok kuvvetli olması bekleniyor. Doğu Akdeniz'in doğusunda toz taşınımı bekleniyor.

ADANA °C, 26°C

Parçalı, yer yer çok bulutlu, aralıklı sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların yerel olmak üzere kuvvetli, doğusunda yer yer çok kuvveli olması bekleniyor.

ANTALYA °C, 24°C

Parçalı, yer yer çok bulutlu, yerel olmak üzere aralıklı sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı

HATAY °C, 25°C

Parçalı, yer yer çok bulutlu, aralıklı sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların yerel olmak üzere kuvvetli, kıyılarında yer yer çok kuvvetli olması bekleniyor.

MERSİN °C, 25°C

Parçalı, yer yer çok bulutlu, yerel olmak üzere sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların öğle saatlerinden sonra yer yer kuvvetli olması bekleniyor.

İÇ ANADOLU

Parçalı, yer yer çok bulutlu, Eskişehir, Konya'nın batısı, Karaman, Niğde, Kayseri ve Sivas çevrelerinin yerel olmak üzere aralıklı sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların Kayseri'nin güney ve doğu kesimlerinde yer yer kuvvetli olması bekleniyor.

ANKARA °C, 24°C

Parçalı ve az bulutlu

ÇANKIRI °C, 25°C

Parçalı ve az bulutlu

ESKİŞEHİR °C, 24°C

Parçalı ve az bulutlu, öğle saatlerinden sonra yerel olmak üzere Sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı

KONYA °C, 21°C

Parçalı, zamanla yer yer çok bulutlu, öğle saatlerinden sonra batı kesimleri yerel olmak üzere sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı

BATI KARADENİZ

Parçalı ve az bulutlu geçeceği tahmin ediliyor. Bölgenin iç kesimlerinde sabah saatlerinde yer yer pus ve sis hadisesi bekleniyor.

BOLU °C, 24°C

Parçalı ve az bulutlu

DÜZCE °C, 25°C

Parçalı ve az bulutlu

KASTAMONU °C, 24°C

Parçalı ve az bulutlu

ZONGULDAK °C, 21°C

Parçalı ve az bulutlu

ORTA ve DOĞU KARADENİZ

Parçalı ve az bulutlu, zamanla iç kesimlerinin yer yer çok bulutlu, öğle saatlerinden sonra Tokat çevrelerinin yerel olmak üzere sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor.

AMASYA °C, 25°C

Parçalı , zamanla yer yer çok bulutlu

SAMSUN °C, 22°C

Parçalı bulutlu

TOKAT °C, 24°C

Parçalı, zamanla çok bulutlu, öğle saatlerinden sonra yerel olmak üzere sağanak yağışlı

TRABZON °C, 22°C

Parçalı ve az bulutlu

DOĞU ANADOLU

Parçalı ve az bulutlu,zamanla yer yer çok bulutlu, bölge genelinin yerel olmak üzere sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların öğle saatlerinden sonra Malatya, Bingöl, Muş ve Bitlis çevrelerinde yer yer kuvvetli olması bekleniyor. Batı kesimlerinde toz taşınımı bekleniyor. Yağışların sabah saatlerinde kuzeydoğusunun yükseklerinde karlakarışık yağmur ve kar şeklinde olacağı tahmin ediliyor.

KARS °C, 19°C

Parçalı ve az bulutlu, zamanla yer yer çok bulutlu akşam saatlerinden sonra sağanak yağışlı

ERZURUM °C, 18°C

Parçalı ve az bulutlu, zamanla çok bulutlu, öğle saatlerinden sonra yerel olmak üzere sağanak yağışlı

MALATYA °C, 20°C

Parçalı, yer yer çok bulutlu, sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların öğle saatlerinden sonra yer yer kuvvetli olması bekleniyor.

VAN °C, 19°C

Parçalı ve az bulutlu, zamanla yer yer çok bulutlu gece saatlerinden sonra sağanak yağışlı

GÜNEYDOĞU ANADOLU

Parçalı, yer yer çok bulutlu, bölge genelinin yerel olmak üzere sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Batı kesimlerinde toz taşınımı bekleniyor.

DİYARBAKIR °C, 25°C

Parçalı ve çok bulutlu, aralıklı sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı

GAZİANTEP °C, 23°C

Parçalı ve çok bulutlu, aralıklı sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı

SİİRT °C, 27°C

Parçalı ve çok bulutlu, öğle saatlerinden iitibaren aralıklı sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı

ŞANLIURFA °C, 27°C

Parçalı ve çok bulutlu, aralıklı sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı