Bu gıdalara dikkat! Uzmanı açıkladı: Küfü alınsa da tüketilmemeli

TAKİP ET

Doç. Dr. Kaan Yılancıoğlu sosyal medya hesabı üzerinden yaptığı paylaşımda bazı gıdaların küflendikten sonra küfünün alınsa da tüketilmemesi gerektiği konusunda uyarıda bulundu.

Küflü gıdaların tüketilmesinin sağlığa zararlı olduğu toplumca bilinse de gıdaların küfünün alındığı takdirde bir sorun olmayacağı inanışı geniş çevrelerce sürüyor.

Sabancı Üniversitesi öğretim üyesi Doçent Doktor Kaan Yılancıoğlu, sosyal medya hesabı üzerinden yaptığı bir paylaşımda bu konuyla ilgili uyarılarda bulundu.

Yılancıoğlu yaptığı paylaşımda küflü gıdaların küfünün alınsa da barındırdığı tehlikelerin devam ettiğini ifade etti.

Açıklamasında "Küflü gıdaları, küfünü aldıktan sonra tüketmemelisiniz. Zararsız gördüğünüz küf, kanser başta olmak üzere bir çok hastalığa sebep olur" ifadelerini kullanan Yılancıoğlu, eklediği kısa bir video ile hangi gıdaların küfünün alındıktan sonra tüketilmemesi gerektiğini de gösterdi.

Dr. Kaan Yılancıoğlu paylaştı: Bu gıdaların üzerindeki küfü alsanız da tüketmeyin.

— Aykırı (@aykiricomtr) December 6, 2023