BM'den insani yardım çağrısı!

TAKİP ET

Birleşmiş Milletler, 2024 yılında 181 milyon kişinin insani yardıma muhtaç olacağını açıkladı ve bu yıl için 46 milyar dolarlık yardım çağırısında bulundu.

Birleşmiş Milletler (BM) İnsani Yardım Koordinasyon Ofisinden (UNOCHA) yapılan yazılı açıklamada çatışmalar, iklim ve ekonomik kriz sebebiyle 72 ülkedeki yaklaşık 181 milyon insanın 2024 yılında insani yardıma muhtaç olacağı ifade edildi.

Son 10 yılda yerinden edilenlerin sayısının ikiye katlandığına değinilen açıklamada, önümüzdeki yıl insani yardım ihtiyaçlarının karşılanması için 46 milyar dolarlık yardım çağrısında bulunuldu.

İNSANİ YARDIM DESTEĞİ İHTİYAÇ DUYULAN SEVİYEDE DEĞİL

Görüşleri açıklamanın içeriside yer bulan BM İnsani İşlerden Sorumlu Genel Sekreter Yardımcısı ve Acil Yardım Koordinatörü Martin Griffiths, insani yardımların hayat kurtarıcı bir niteliği olduğunun altını çizerek, "Uluslararası toplumun insani yardımlara desteği ihtiyaç duyulan seviyede değil" ifadelerini kullandı.

2023'te ise insani yardımlar için 20 milyar dolar para toplandığını hatırlatan Griffiths, "2024'te daha çok insani yardım desteği sağlayamazsak, insanlar bunu hayatlarıyla ödeyecek" dedi.