Bakan Nuri Ersoy'dan Tamer Karadağlı açıklaması: Sonuna kadar arkasındayım

TAKİP ET

Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy, Tamer Karadağlı'nın Devlet Tiyatroları Genel Müdürlüğü'ne getirilmesiyle ilgili eleştirilere, "Tamer Karadağlı çok başarılı bir tiyatrocu. Kendisi liyakat sahibi bir insan ve sonuna kadar genel müdürümün arkasındayım" dedi.

Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy, Bakanlığının 2024 yılı bütçesinin görüşüldüğü TBMM Plan ve Bütçe Komisyonu'nda milletvekillerine sunum yaptı.

Tamer Karadağlı'nın Devlet Tiyatroları Genel Müdürlüğü'ne getirilmesiyle ilgili eleştiriler hakkında Bakan Ersoy, Karadağlı'nın başarılı ve liyakat sahibi bir insan olduğunu belirtti.

“SHAKESPEARE’İ İNGİLİZCE OYNAYAN BEN 2’NCİ BİR İSİM BİLMİYORUM"

Tamer Karadağlı'nın Devlet Tiyatroları Genel Müdürlüğüne getirilmesiyle ilgili eleştiriler hakkında Bakan Ersoy, "Tamer Karadağlı çok başarılı bir tiyatrocu. Ülke ve dünya çapında kabul görmüş bir tiyatrocu. Shakespeare'i İngilizce oynayan ben ikinci bir isim bilmiyorum Türkiye'de, varsa bildirin. Kendisi liyakat sahibi bir insan ve sonuna kadar genel müdürümün arkasındayım. Çok başarılı işler çıkaracağına da adım gibi eminim" dedi.

"MİLLİYETÇİ VE VATANSEVER OLMASI BENİ RAHATSIZ ETMİYOR"

Bakan Ersoy, Ziyaret ederken seçmelere denk geldim, özellikle yeni tiyatrocuları seçerken bizzat bütün seçmelere şahsen katıldığını gördüm, bunu özellikle takdir ettim. İl il dolaşıp bütün seçmelere katıldı. Jüri heyetini inceledim, hiçbir ideolojik şeye mensup olmayan çok liyakatli hocalardan bir jüri üyesi oluşturmuş, kendisini de tebrik ettim. Ha, milliyetçi ve vatansever olması Sevilay hanımı rahatsız ediyorsa beni hiç rahatsız etmiyor, benim için takdir sebebidir." diye konuştu.