AYM kararını verecek: Ek MTV'de kritik gün!

TAKİP ET

Anayasa Mahkemesi Genel Kurulu'nca, ek MTV alınmasını öngören düzenlemenin iptali ve yürürlüğünün durdurulması istemiyle yapılan başvuruyu bugün karara bağlanacak.

Anayasa Mahkemesi (AYM), ek Motorlu Taşıtlar Vergisi (MTV) alınmasını içeren düzenlemenin iptal talebini bugün esastan görüşmek üzere gündemine aldı.

Yüksek Mahkeme, bu düzenlemenin iptali ve yürürlüğünün durdurulması talebiyle yapılan başvuruyu ilk inceleyerek, dosyayı esasen görüşmeye karar verdi.

Başvuru, Anayasa Mahkemesi Genel Kurulu tarafından bugün esasen ele alınacak ve karara bağlanacak.

6 Şubat 2023 tarihli 7456 sayılı Kanun, bu yılın başlarında meydana gelen depremlerin neden olduğu ekonomik kayıpları telafi etmek amacıyla Ek Motorlu Taşıtlar Vergisi'ni getiriyor ve ayrıca bazı kanunlarda ve 375 Sayılı Kanun Hükmünde Kararname'de değişiklikler yapıyor. Bu kanunun bazı maddelerinin iptali ve yürürlüğünün durdurulması talep edildi.

Ek MTV'nin şu ana kadar ilk taksit döneminde yaklaşık olarak 13,2 milyar lira tahsil edildi, bu da hedeflenen gelirin yüzde 87'sini oluşturuyor.

AYM'nin iptal kararı vermemesi durumunda, ikinci taksit kasım ayında tahsil edilecek ve ek MTV'den toplamda 30 milyar lira gelir elde edilmesi bekleniyor.