Ayhan Bora Kaplan kimdir? Ne iş yapar? Neden tutuklandı?

TAKİP ET

Suç örgütü liderliği soruşturmasıyla gündemden düşmeyen Ayhan Bora Kaplan kimdir, olayı nedir? Ayhan Bora Kaplan ne iş yapar? İşte ayrıntılar...

Son günlerde Ankara’daki soruşturmayla gündem olan Ayhan Bora Kaplan hakkında araştırmalar da başladı. Suç örgütü lideri iddialarıyla tutuklanan Ayhan Bora Kaplan’ın hayatı merak edildi. Ayhan Bora Kaplan kimdir, ne iş yapar tüm merak edilenleri yanıtladık!

Ayhan Bora Kaplan Kimdir? Nereli?

Ayhan Bora Kaplan 1971 yılında doğmuş olup günümüzde 53 yaşındadır. Erzurum’da dünyaya gelen Kaplan’ın çocukluğunu Ankara’da geçirdiği bilinmektedir. Ayhan Bora Kaplan evli ve dört çocuk babasıdır.

Suç örgütü lideri olduğu iddia edilen Ayhan Bora Kaplan ve çevresindekilere yönelik operasyonlar devam etmektedir.

Son günlerde Ankara’daki soruşturmayla gündem olan Ayhan Bora Kaplan hakkında araştırmalar da başladı. Suç örgütü lideri iddialarıyla tutuklanan Ayhan Bora Kaplan’ın hayatı merak edildi. 'Ayhan Bora Kaplan kimdir, ne iş yapar?' tüm merak edilenleri yanıtladık!

Ayhan Bora Kaplan Olayı Nedir? Neden Tutuklandı?

'Ayhan Bora Kaplan kimdir?' sorusunun yanında neden gündem olduğu da merak konusu olmuştur. Ayhan Bora Kaplan geçtiğimiz yılın Eylül ayında Ankara Esenboğa Havalimanı’nda düzenlenen bir operasyon sonucu, yurt dışına kaçmaya çalışırken yakalanmıştır.

Tutuklanarak Ankara Sincan Cezaevi’ne götürülen Kaplan sonrasında İzmir’e nakledilmiştir. Ayhan Bora Kaplan’ın ağırlaştırılmış müebbet ve 169 yıl 6 aya kadar hapsi istenmiştir.

Ayhan Bora Kaplan’ın suç örgütü lideri olduğu iddia edilmekle birlikte dosyasında geçmiş yıllardan gelen birtakım suçlar da bulunmaktadır. İlk olarak 1994 yılında yasaklı madde ticaretinden cezaevine girdiği bilinmektedir.

Ayhan Bora Kaplan davasına ilişkin 28’i tutuklu olmak üzere 61 sanık yargılanmaktadır. Geçtiğimiz günlerde Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı gizli tanıklardan birinin yurt dışına kaçırılmasıyla ilgili 3 sivil ve 1 komiserin gözaltına alındığını duyurdu.