Ayhan Bora Kaplan'ın yeğeni tutuklandı!

TAKİP ET

Tutuklu suç örgütü lideri Ayhan Bora Kaplan'ın yeğeni, düzenlenen operasyonun ardından yakalanması ardından çıkarıldığı mahkemece tutuklandı.

Ankara'da, tutuklu suç örgütü lideri Ayhan Bora Kaplan'ın yeğeni R.P. dahil olmak üzere bir grup kişi, 27 Kasım gecesi Çankaya ilçesinde bulunan 2 eğlence mekanına yönelik silahlı saldırıda bulunarak bir kişiyi yaraladı. Aynı gece, saldırganlar bir iş yerini yağmalayarak 2 kişiyi de darp ettiler. Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü tarafından başlatılan operasyon sonucunda, şüpheliler arasında suç örgütü lideri Ayhan Bora Kaplan'ın yeğeni R.P. de tespit edildi.

Ekipler, Etimesgut ilçesinde bir evde örgüt yöneticisi R.P. ile birlikte örgüt üyeleri Y.K., M.V., E.Ş., S.D. ve M.T.'yi gözaltına aldı. Yapılan aramalarda; 23 sentetik ecza hapı, 31 gram esrar, 1 gram kokain, 2 ruhsatsız tabanca ve 65 fişek, 2 askeri renkte balistik yelek ile suçtan elde edildiği değerlendirilen 34 bin 300 TL ele geçirildi. Şüphelilerin geçmişte 'suç işlemek amacıyla örgüt kurma', 'kasten öldürme', 'kasten yaralama' ve 'nitelikli yağma' gibi suçlardan kayıtlarının bulunduğu öğrenildi.

Emniyetteki işlemlerinin ardından adli makamlara sevk edilen 6 şüpheliden 3'ü savcılık tarafından serbest bırakıldı. Ancak, Y.K., R.P. ve M.V. mahkemeye sevk edilerek tutuklandı. Saldırıların Ayhan Bora Kaplan suç örgütü içindeki bir hesaplaşmanın bir parçası olup olmadığı ise araştırılmaya devam ediyor.