Avrupa'da 1 Şubat'a kadar sürecek olan Filistin destek yürüyüşü başladı

TAKİP ET

Avrupa'nın dört bir yanından Filistin yürüyüşüne katılan Filistin destekçileri 1 Şubat'a kadar sürece Brüksel'deki Avrupa Konseyi'ne yürüyüş başlattı.

Avrupa'nın dört bir yanından Filistin yürüyüşüne katılan Filistin destekçileri 1 Şubat'a kadar sürece Brüksel'deki Avrupa Konseyi'ne yürüyüşe geçtiler. Fransa'nın başkentinde de yürüyüşe geçen grubun yanı sıra Almanya'dan da yürüyüşe başlayan gruplar oldu. 

Bu görüntülerde ise Filistin destekçilerin grubunun elindeki pankartlarla yürüyüşe başladığı görüldü. 

Pankartlardan birinde Almanya Cumhurbaşkan'ı Olaf Scholz'un ABD Başkanı Joe Biden ve İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu'nun kafasının olduğu görüldü. 

İşte o anlar:

Avrupa’da 1 Şubat’a kadar sürecek Filistin yürüyüşü Almanya’dan böyle başladı.

— Aykırı (@aykiricomtr) January 20, 2024

YÜRÜYÜŞÜN AMACI AÇIKLANDI

Filistinli grup tarafından düzenlenen yürüyüş, barış ve Filistin halkına destek mesajını simgeliyor. Etkinliğin düzenleyicilerine göre, yürüyüşün temel hedefi, 1 Şubat'a kadar Avrupa Konseyi'ne vararak, İsrail'in Gazze'ye yönelik devam eden saldırılarına dikkat çekmek ve uluslararası toplumu harekete geçirmektir. Aynı zamanda, yürüyüş, İsrail'in sivil halka karşı gerçekleştirdiği soykırımın bir an önce durdurulması çağrısını içermektedir. Düzenleyiciler, "Bu yürüyüş, adalet ve barış talebimizi yükseltme çabamızdır" diyerek, dünya genelindeki insanlara sesleniyor.