Anayasa Mahkemesi Başkanı Zühtü Arslan: "Uzaktan kumandalı yargı da yargıç da olmaz"

TAKİP ET

Anayasa Mahkemesi Başkanı (AYM) Zühtü Arslan, Türkiye Adalet Akademisi'nin düzenlediği Akademi Söyleşileri'nde yaptığı konuşmada adaletin sağlanmasının gerekliliğine ilişkin değerlendirmelerde bulundu. Arslan, "Uzaktan kumandalı yargı da yargıç da olmaz" ifadeleriyle yargı bağımsızlığına vurgu yaptı.

Anayasa Mahkemesi Başkanı (AYM) Zühtü Arslan, Türkiye Adalet Akademisi'nin düzenlediği Akademi Söyleşileri'nde hakim ve savcı adaylarıyla bir araya geldi. Arslan, konuşmasında yargının temel amacının bireyin hak ve özgürlüklerini korumak olduğunu vurguladı.

Özellikle adaletin sağlanması noktasında hukuk devletinin önemine dikkat çeken Arslan, adaleti tesis etmeyen devletlerin uzun süre var olamayacağını belirtti. Adaletin tesisi için hakim ve savcıların görevlerinin önemine vurgu yaparak, "her şeyi yerli yerine koymak" suretiyle adaletin sağlanması gerektiğini vurguladı.

Mesleki anlamda tavsiyelerde bulunan AYM başkanı, vicdanın özgür olması gerektiğini ve aklın herhangi bir vesayet altında olmaması gerektiğini belirten Arslan, "Uzaktan kumandalı yargı da yargıç da olmaz" ifadelerini kullandı.