Almanya'da çiftçiler protestosu ülke geneline yayıldı

TAKİP ET

Almanya'da çiftçilerin protestoları ülke geneline yayıldı. Birçok çiftçi traktörleriyle ülke genelinde alanları kapatıp trafiği engelledi. Vergi politikalarının geri çekilmemesi durumunda protestoların devam edeceği bildirildi. 8 Ocak'ta başlayan ülke genelindeki protestolara birçok meslek grubu katılırken hükümet geri adım atana kadar protestolar devam edecek.

Almanya çapında eylemlerini sürdüren çiftçiler, çok sayıda traktörle başkent Berlin'in ünlü Brandenburg Kapısı'nda toplandı. Alman Çiftçiler Derneği'nin, Federal Karayolu Yük Taşımacılığı, Lojistik ve Atık İmha Birliği (BGL) ile birlikte Federal Hükümet'in tarım politikalarına karşı bugün başlattığı protesto haftası nedeniyle yetkililer, trafikte geniş çaplı tıkanıklıklar yaşanmasını bekliyor.

Barışçıl bir eylem gerçekleştirmek istediklerini ifade eden Alman Çiftçiler Birliği Başkanı Joachim Rukwied, "Ancak traktörlerle yola çıktığımızda ister istemez trafik tıkanıklıkları olacaktır" ifadelerini kullandı. Vatandaşlardan anlayış beklediklerini belirten Rukwied, "Toplumun geniş kesiminden gördüğümüz desteği ve dayanışmayı kaybetmek istemiyoruz" diye konuştu.

Alman Stern dergisine konuşan Rukwied, eylemlerin amacının Federal Hükümet'in planladığı tarıma yönelik vergi artışlarını protesto etmek olduğunu hatırlatarak, bu planlar rafa kaldırılana kadar geri adım atmayacaklarını belirtti. Almanya'nın rekabetçi bir tarım sektörüne ihtiyacı olduğunu ifade eden Rukwied, "yüksek kalitede yerel gıda tedariğini güvence altına almanın tek yolunun bu olduğunu" savundu.

Protestolar kapsamında Pazar akşamı Saksonya eyaletindeki Görlitz yakınlarında bir otoyol bağlantısının traktörlerce ulaşıma kapatıldığı bildirildi. Aşağı Saksonya eyaletinde yer alan Lingen'den de bir süpermarket zincirinin merkez depo girişinin çiftçilerce bloke edildiği belirtildi. Polis, eylemcilerin gece geç saatlerde geri çekilerek eylemlerini sonlandırdığını kaydetti.

Ülkenin dört bir yanında gerçekleşen protestolardan görüntüler:

Almanya’da çiftçilerin protestosu ülke geneline yayıldı. Çiftçiler birçok noktada trafiği kapattı.

— Aykırı (@aykiricomtr) January 8, 2024

Kaynaklar: Deutsche Welle, Aykiri.com.tr