Ali Babacan'dan dikkat çeken sözler: Cumhurbaşkanı adaylığı için iki karar aldık
DEVA Partisi Genel Başkanı Ali Babacan, Cumhurbaşkanı adaylığı konusunda dikkat çeken açıklamalar yaptı. Babacan, 'Ortak aday belirtilmeden önce iki konuda çalışmanın tamamlanması gerektiği görüşlerimi paylaştım genel başkanlarla. Son Altılı Masa toplantısında da bu konularda kararlar aldık' dedi.
DEVA Partisi Genel Başkanı Ali Babacan, Cüneyt Özdemir’in YouTube kanalına konuk oldu. Babacan, merakla beklenen Cumhurbaşkanı adaylığına ilişkin dikkat çeken ifadeler kullandı.
Altılı Masa toplantılarının temposunun artacağını belirten Ali Babacan, ortak cumhurbaşkanı adayı konusunda da iki başlıkta karar aldıklarını ifade etti.
"İKİ KONUDA KARAR KILDIK"
Babacan konuyla ilgili olarak şunları söyledi:
“Altılı Masa’nın birinci turu tamamlandıktan sonra ben bir liderler turu yaptım. Her genel başkanla en az üç saat olmak üzere baş başa görüşmeler yaptık. İkinci görüşme turumuzda temponun biraz daha artması ve içeriğin zenginleşmesi gerektiği, hatta ortak aday belirtilmeden önce iki konuda çalışmanın tamamlanması gerektiği görüşlerimi paylaştım genel başkanlarla.
2 Ekim’de yaptığımız son Altılı Masa toplantısında da bu konularda kararlar aldık. Bir, seçimlerden sonra parlamenter sisteme geçilene kadar ülke nasıl yönetilecek, bunu beraberce çalışıp topluma açıklayalım kararı aldık. İki, seçimlerden sonra kurulacak hükûmet ve cumhurbaşkanı hangi politika alanında ne yapacak, bunların mutlaka beraber çalışılması gerekiyor diye karar verdik. Ekiplerimizi oluşturduk, hummalı bir çalışma var.”
“KARAR VERİLMESİ GEREKEN 32 HUSUS VAR”
Ali Babacan ayrıca Altılı Masa’nın ortak adayının cumhurbaşkanı seçilmesi durumunda dikkat edilmesi gereken 32 hususun olduğunu öne sürdü.
Babacan şu ifadeleri kullandı:
“Seçilen cumhurbaşkanı tüm yetkiyi anayasa gereği alacak ama biz istiyoruz ki o süreçte ülkeyi parlamenter sisteme uygun yönetsin. Karar verilmesi gereken 32 husus var. Bunlar, geçiş döneminde ülkenin nasıl yönetileceğiyle ilgili hususlar. Geçiş süreci ne kadar sürsün? Cumhurbaşkanı’nın atama görevlerinin sınırları neler olsun? Altı parti mecliste beraber nasıl çalışacak, yasa tasarıları birlikte nasıl hazırlanacak? Bunların belirlenmesi lazım.”